Панчишина не пускають на роботу - вимагають ще одого рішення суду. У Новодністровську губернатора зустріли плакатами «Ганьба Папієву!»

Панчишина не пускають на роботу - вимагають ще одого рішення суду. У Новодністровську губернатора зустріли плакатами «Ганьба Папієву!»

19.04.2012, 22:12

Руслан Панчишин, який через суд повернув собі посаду міського голови Новодністровська, все ще не може приступити до роботи. Сьогодні йому знову не дозволили зайняти кабінет.

- Обов’язки мера продовжує виконувати секретар міської ради Микола Лутчак, - розповів перший заступник міського голови Анатолій Болдашев. - Вінницький адміністративний апеляційний суд дійсно задовільнив позов Панчишина. Наш юрист 18 квітня близько 19.45 отримав на руки рішення суду. Однак позов Панчишина був складений неграмотно. Він лише просив скасувати рішення сесії про дострокове припинення його повноважень і рішення Сокирянського районного суду, який його позов відхилив. Однак пункту про поновлення його на посаді міського голови немає.

Анатолій Болдашев каже, посилаючись на пояснення юристів, що для поверненя Панчишина на посаду необхідна ще одна постанова суду. За словами Болдашева, рішення з Вінниці мають передати до Чернівецького апеляційного суду, який має ухвалити свою постанову про поновлення. До цього часу Панчишина нинішнє керівництво ради вважати мером не буде.

Тим часом Руслан Панчишин вважає себе чинним міським головою Новодністровська. - Є рішення суду, яке треба виконувати, - сказав він у коментарі molbuk.ua. - Апеляційний сул скасував незаконне рішення депутатів про дострокове припинення моїх повноважень, а отже я знову є мером. Жодних додаткових рішень не потрібно. Однак і сьогодні мене не пустили на роботу, а секретар міської ради Микола Лутчак тиждень десь переховується з печатками. Я готую матеріали для Генеральної прокуратури про перешкоджання моїй діяльності. Руслан Панчишин планує ходити на роботу та приймати людей.

Сьогодні на Буковині перебуває міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко. Як повідомили в облдержадміністрації, він приїхав з метою провести нараду на Дністровській ГАЕС. Позаяк нарада відомча, питання, які там розглядаються, облдержадміністрації невідомі.

У Новодністровську разом з міністром перебуває голова ОДА Михайло Папієв.

Як стало відомо molbuk.ua, міністра і губернатора у місті енергетиків зустрів пікет, який вимагає надати можливість міському голові Руслану Панчишину приступити до виконання своїх обов’язків. Близько 70 новодністровців тримали плакати з написами «Ганьба Папієву!"

Губернатор до мітигувальників з авто не виходив.

Нагадаємо, Вінницький адміністративний апеляційний суд 12 квітня задовільнив позов Панчишина і скасував рішення сесії Новодністровської міської ради про дострокове припинення повноважень міського голови від 20 вересня 2011 року.

Фото з сайту molbuk.ua