У Новодністровську громада ініціює відкликання депутатів-мажоритарників зі складу міської ради

У Новодністровську громада ініціює відкликання депутатів-мажоритарників зі складу міської ради

27.04.2012, 21:32

За словами Руслана Панчишина, на зборах громадян, які самі прийшли його підтримати, створено ініціативну групу, яка оформить всі необхідні документи і збере необхідну кількість підписів для відкликання зі складу Новодністровської міської ради депутатів-мажоритарників. Це рівно половина складу ради. Таким чином, через відсутність кворуму, її діяльність стане неможливою. На відміну від збору підписів за оголошення місцевого референдуму, згоди самої міської ради для цього не потрібно. Відповідні документи щодо відкликання депутатів подають до виборчої комісії, яка повинна ухвалити відповідне рішення. Рішення відкликати депутатів збори ухвалили через те, що народні обранці фактично відмовилися звітувати про свої дії перед своїми ж виборцями.

Правова підстава,  від якої не може відмахнутися виборча комісія, це рішення Вінницького адміністративного апеляційного суду, який визнав незаконними дії депутатів Новодністровської міської ради щодо дострокового припинення його повноважень. 

Мер Новодністровська також повідомив, що одразу після того, як депутати  не змогли зібратися на свою сесію, у міській раді відбулася нарада. У ній, зокрема, взяв участь голова обласної організації партії "Наша Україна" Володимир Куліш, хоча у нинішньому складі Новодністровської міської ради ця політична сила не представлена. Натомісь депутати від УНП від людей не тікали, а навіть намагалися донести до них свою позицію: позаяк їх мало, то  на процеси, які відбуваються у раді, вони жодним чином не впливають.  Згідно з інформацією, якою володіє пан Панчишин, депутати від УНП також заявили про свою готовність самостійно скласти мандати не доводячи справу до відкликання.

"Я на вулиці нікого не виводив і виводити не збираюся. Хоча влада, можливо, й хотіла б, щоб я ламав двері, заходив у кабінети, - підкреслив Руслан Панчишин. -   Мої виборці знали, що я приходив на роботу, бо згідно з рішенням суду з 12 до 20 квітня повинен був виконувати обов'язки міського голови. І люди приходили до мене на прийом. Не допустивши мене до роботи влада фактично загнала себе в глухий кут, бо не знає тепер як виходити з цієї правової колізії, яку сама створила. Вона чекала, що я звертатимусь до виконавчої служби з проханням забезпечити виконання суду, проте я і цього не робив. Щоб не дати їй змоги формально мені відмовити за надуманим приводом, на кшталт того, що у постанові суду десь букву пропущено чи кома неправильно стоїть. Чинне в Україні законодавство, зокрема, передбачає добровільне виконання рішення суду. Чого не сталося. І свого часу ця ситуація отримає належну правову оцінку".

1