У Німеччині Бойко отримав дві пожежних машини для громад області, домовився про енергозберігаючий і соціальний архітектурний проєкти на Буковині, пригнав автівку для фронту та встиг на нараду із Зеленським

У Німеччині Бойко отримав дві пожежних машини для громад області, домовився про енергозберігаючий і соціальний архітектурний проєкти на Буковині, пригнав автівку для фронту та встиг на нараду із Зеленським

31.07.2023, 11:53
Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко відвідав  землю Гессен  із робочим візитом. До Німеччини він прибув на запрошення гуманітарної місії «ГІЛЬФЕ-КОРБАХ» (Humanitäre Hilfe Korbach), котра впродовж багатьох років надає допомогу закладам соціальної та медичної сфери Буковини.
 
На зображенні може бути: 8 людей та текст
 
Зокрема, голова обласної ради дізнався про досвід німецьких партнерів у питаннях енергозбереження, а також генерування енергії із альтернативних джерел.

 Питання енергетичної безпеки особливо загострилося із початком російської агресії проти України. Із новими викликами в цій галузі зіткнулася і Німеччина. Як їх долають у землі Гессен, дізнавався голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко. Разом із начальником інформаційно-аналітичного відділу виконавчого апарату облради Олександром Білоусом він відвідав енергетичну компанію EWF та поспілкувався із її топ-інженером.

 «Упевнений, що завдяки нашій співпраці Буковина отримає важливі проєкти та прогресивні ідеї для побудови стабільної енергетичної системи, яка дозволить отримувати паливо та енергію належної якості як за звичайних умов, так і у випадку надзвичайних обставин», — наголосив Олексій Бойко.
 
На зображенні може бути: 6 людей
 
Під час робочого візиту до німецької землі Гессен голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко зустрівся із архітектором Крістофером Гессе. Бюро, яке він очолює, зводить оригінальні споруди в усьому світі. Перед початком повномасштабного вторгнення зодчий став одним із творців присвяченого Голокосту меморіального центру в Бабиному Яру. Проте, зважаючи на реалії, нині ініціатива заморожена.
 
Крістофер Гессе зацікавився Буковиною, її історією та життям краю у час воєнного лихоліття. Тож Олексій Бойко та німецький архітектор обговорили можливість реалізації на Буковині проєкту соціального спрямування. 
 
Архітектурне бюро зі світовим ім’ям зацікавлене у тому, аби втілити проєкт на Буковині.
 
На зображенні може бути: 2 людини та люди навчаються
 
 За результатами робочої поїздки до німецької землі Гессен, вогнеборці міста Бад-Арользен передали для Буковини дві пожежні автівки. Транспорт надійде через гуманітарну місію «ГІЛЬФЕ-КОРБАХ» (Humanitäre Hilfe Korbach), на запрошення якої голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко перебував з робочим візитом у Німеччині.
 
Олексій Бойко висловив вдячність іноземним партнерам за їхню участь у житті краян та небайдужість до подій, котрі нині відбуваються в Україні.
 
- Подякував керівникам міста та пожежникам за таку вчасну допомогу та вручив їм грамоти і подарунки, - поділився подробицями спілкування Олексій Бойко. - Бад-Арользен також прийняв українських біженців, а це неабияка підтримка для нашої країни. Розуміння того, що ми не самі протистоїмо агресору, а маємо потужних союзників, допомагає триматися і, зрештою, приведе нас до перемоги. Дякуємо німецьким партнерам за все, що вони сьогодні роблять для України. Важко також переоцінити вклад доброчинців із «ГІЛЬФЕ-КОРБАХ», котрі за час повномасштабної війни з росією передали Буковині більше 200 тонн гуманітарних вантажів та спеціалізований транспорт різного профілю.  Разом до перемоги!
 
 На зображенні може бути: швидка допомога та текст
 Представники Буковини відвідали пожежну частину району Вальдек-Франкерберг землі Гессен та ознайомилися із її роботою. Зокрема, до гасіння вогню тут залучені не лише штатні рятувальники, а й волонтери. «ГІЛЬФЕ-КОРБАХ» (Humanitäre Hilfe Korbach) уже не вперше допомагає Буковині пожежною технікою. За сприяння доброчинців громади Буковини отримали раніше п’ять машин.
 
На зображенні може бути: 4 людини та текст
 
  Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко ознайомився із умовами проживання в прихистку українців Він поспілкувався з біженцями та подякував адміністрації, котра піклується про українців.
 
Вони щодня линуть думками додому. На малюнках маленьких українців, які мешкають у таборі для біженців міста Корбах, що в німецькій землі Гессен, – блакитне небо і безкраї жовті лани.
 
Подробицями відрядження до Німеччини поділився також  начальник інформаційно-аналітичного відділу виконавчого апарату облради Олександр Білоус:
 
В облраді чиновники використали відрядження у приватних цілях! :) - зіронізував Білоус. - Так, використали, Сергій Гринюк і GriCo купили чергові два пікапи, а ми тепер на них подорожуємо… додому!)) не Мальдіви звісно, але…))
Я вибрав собі біленький «тракторець»… і це вже 147,148! Нам своє робити… (На основному фото).
 
На зображенні може бути: 2 людини, автомобіль, джип та текст

 Після повернення в Україну голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке відбулося в Івано-Франківську.

Непроста зима, головне завдання України у відносинах із Євросоюзом, а також ресурси місцевих бюджетів та куди їх першочергово спрямовувати. Про це йшлося під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке відбулося в Івано-Франківську.
 
Ворог, очевидно, не припинить атаки нашої енергетичної інфраструктури, тож маємо відповідним чином підготувати до холодів підприємства тепло- та водопостачання.
 
На міжнародному рівні необхідно дати старт переговорам щодо членства України у ЄС.
 
Ну а щодо витрат бюджетних коштів, Президент висловився однозначно – усе на перемогу.
 
«Бюджет – це завжди дзеркало пріоритетів держави, області, громади. Нині перший пріоритет усюди в Україні може бути лише один: це оборона. Другий пріоритет – соціальна стійкість України: кожного міста, кожної громади, тобто це захист нормального життя людей», – сказав Володимир Зеленський.
 
Пріоритети визначено, працюємо на благо народу України!
 
ДОВІДКОВО:  
 Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко перебував із робочим візитом у землі Гессен. До Німеччини він прибув з ініціативи гуманітарної місії «ГІЛЬФЕ-КОРБАХ» (Humanitäre Hilfe Korbach), котра впродовж багатьох років надає допомогу закладам соціальної та медичної сфери Буковини. Окрім Олексія Бойка, до складу делегації з Буковини увійшли також начальник інформаційно-аналітичного відділу виконавчого апарату облради Олександр Білоус, Сокирянський міський голова Василь Козак та генеральний директор Буковинського центру відновного лікування та комплексної реабілітації дітей Антон Казанський.
 
1