У Михайлішина хочуть  викинути чернівчан з земельної черги

У Михайлішина хочуть викинути чернівчан з земельної черги

26.03.2013, 20:22

Про наміри чинної міської влади суттєво скоротити список індивідуальних забудовників, які перебувають у черзі на отримання земельної ділянки в Чернівцях, журналістам повідомив депутат міської ради, голова фракції "Фронту Змін" в міській раді Олексій Каспрук.  За словами депутата, почистити список влада має намір щонайменше на 650 чоловік. Зважаючи, що загалом у черзі перебуває в межах 1700 осіб, фактично йдеться про її скорочення щонайменше на третину.

- Це питання внесено до порядку денного сесії, яка відбудеться 28 березня. “ Вилучити із Обліку індивідуальних забудовників осіб, які не подали до 1 березня 2013 року інформацію про зміни (відсутність змін) та з підстав вказаних у Правилах обліку громадян для отримання земельних ділянок для будівництва індивідуальних житлових будинків в м.Чернівцях”, - ідеться в проекті рішення. Залишається у черзі, згідно з додатком, 1039 осіб.

Олексій Каспрук переконаний, що ініціатори перегляду черги не надали достатніх аргументів на користь такого кроку. Посилання на те, що городяни чи члени їх сімей не підтвердили своє бажання отримати земельну ділянку, не надали вчасно якихось документів - не більше, ніж відмовка. По-перше, сама процедура отримання таких документів є дуже заплутаною, а, по-друге, відмова чернівчан від місця у черзі має бути зафіксована документально, а не якимось непрямим чином. Саме тому вже найближчої сесії міськради голова фракції "Фронту Змін" пропонуватиме створити депутатську комісію з грунтовного вивчення даного питання.

На жаль, порядку у виділенні земельних ділянок в Чернівцях справді дуже мало. Непоодинокими є факти, коли ділянки отримують люди з кінця черги, дехто продає своє місце у черзі іншій особі, а після зміни прізвища претендента питання виділення землі швидко вирішується. Усе це дає підстави підозрювати  присутність корупційних схем у питанні виділення чернівецької землі. Останній скандал навколо земельної ділянки на вулиці Козачука, яку виділили нібито самотній матері, але вона цю ділянку чомусь одразу продала забудовнику, тільки посилює підозри.  Адже іншим претендентам з черги, які, можливо, цю землю не продавали б, її чомусь не пропонували. Покласти край сумнівам має вивчення цього питання в спеціальній комісії. До сфери її повноважень Олексій Каспрук пропонує також віднести питання просування квартирної черги у Чернівцях. До якої у депутатів також чимало питань.

1