Про це повідомила начальник ГУ Держпродспоживслужби Буковини Аліна Гаєвська у понеділок, 17 січня.

«До нас надійшло екстрене повідомлення про звернення двох людей із симптомами підвищеної температури та блювання. Хворих доправили екстреною медичною допомогою із села Мигово до обласної клінічної лікарні, де попередньо було встановлено діагноз гастроентероколіт», - сказала Гаєвська.

Від госпіталізації хворі відмовилися. Також було звернення ще 14 потерпілих. Попередній діагноз у двох осіб – гастроентероколіт, у 14 – харчове отруєння.

Відомо, що серед тих, хто звернувся за допомогою, немає неповнолітніх. Постраждалі пов'язують симптоми захворювання із вживанням їжі у ресторані «Гетьман». Проте робити якісь висновки ще зарано, зауважила Гаєвська.

Фахівці розпочали епідеміологічне розслідування та відібрали чотири зразки готових страв, які були у ресторані, проби води, 20 змивів на наявність патогенної та умовно-патогенної мікрофлори з обладнання харчоблоку, посуду та приміщень та зробили обстеження чотирьох кухарів.

Фото ілюстративне