У Міносвіти просять 23 млн грн на реставрацію університету в Чернівцях

У Міносвіти просять 23 млн грн на реставрацію університету в Чернівцях

16.03.2018, 15:43

Народний депутат України Максим Бурбак закликав керівництво Міністерства освіти і науки України виділити 23,3 млн грн на здійснення реставраційних робіт головного корпусу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Про це йдеться у депутатському запиті нардепа, копію якого він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook. 

"Головний корпус Чернівецького національного університету один з найгарніших в Європі. До речі, це об'єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Очевидно, що утримання в належному рівні та збереження історичної автентичності будівлі потребує чималих трат, які університет не завжди може собі дозволити. Звернувся з колегою нардепом Миколою Федоруком із депутатським запитом до Міністра освіти і науки Лілії Гриневич стосовно виділення 23,3 млн гривень на реврастаційні роботи університету", - написав Бурбак.



У депутатському запиті Бурбака йдеться, що наразі "нагальним визначається проведення ремонтно-реставраційних робіт Мармурової зали, заміни вікон усіх корпусів Резиденції, заміни мереж водопостачання та водовідведення, із влаштування вертикальної гідроізоляції фундаментів".

Джерело: molbuk.ua

1