У міністра соцполітики тіньового уряду Михайла Папієва вкрали паркан

У міністра соцполітики тіньового уряду Михайла Папієва вкрали паркан

02.04.2015, 22:20

Невідомі зловмисники розбірали паркан перед комплексом із забою індиків у Шипинцях, який пов'язують з колишнім головою Чернівецької ОДА Михайлом Папієвим, а нині народним депутатом України від Опозиційного блоку та міністром соціальної політики тіньового уряду. 

Місцеві мешканці розповіли кореспонденту www.buknews.com.ua, що ще кілька тижні тому весь комплекс було обгороджено високим парканом з суцільних сірих плит. Проте нещодавно паркан, який відгороджував комплекс від траси, зник. 

Чи звертався міністр соціальної політики тіньового уряду Михайло Папієв до правоохоронців з приводу крадіжки паркану наразі невідомо. 

Водночас, як вдалося з'ясувати www.buknews.com.ua, у Шипинцях чимало селян незадовлені власниками комплексу із забою індиків, бо вважають, що ті не розрахувалися з ними за виконану роботу. 

Тим часом "міністр соцполітики" Михайло Папієв повідомив, що опозиціонери планують засідати один раз на тиждень. "Будуть також виїзні засідання опозиційного уряду", - сказав нардеп. Опозиціонери мають намір працювати не в столичних кабінетах, а на місцях, з людьми. Михайло Папієв збирається поїхати в Чернівецьку область.

Чи пов'язані між собою зникнення паркану перед комплексом і незадоволення місцевих мешканців, які вважають, що колишній губернатор Буковини  кинув їх на гроші, наразі достеменно невідомо. 

www.buknews.com.ua пильно стежить за розвитком подій навколо індичої ферми. 

Довідково: У селі Шипинці, що неподалік Чернівців, родина Михайла Папієва збудувала масштабний забійний цех для переробки індичат. Будівельники розповідали журналістам, що роботи розпочали ще 2011 року. Часто сюди навідувався родич Михайла Папієва, молодий  народний депутат Верховної Ради України минулого скликання Артем Семенюк. Як забудовник вказане ТОВ «Драчинецьке – 1». Серед його засновників фігурувало ім’я дружини губернатора Лілії Папієвої. Забійний цех звели на ділянці площею більше 5 гектарів. Нові приміщення мають майже 5 тисяч метрів квадратних. За годину тут мали переробляти близько 800 індичат. 

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Михайло Папієв у 2014 році заробив 3 759 096 гривень, 98 тисяч з яких – зарплата. Про це йдеться в його декларації про доходи, яка оприлюднена на офіційному сайті Верховної Ради. Найбільше в минулому році Папієв заробив на продажі майна – 3 650 000 гривень.

Дружина Михайла Папієва торік заробила 754 128 гривень, 742 550 гривень з яких – доходи від підприємницької діяльності.

У декларації також зазначено, що екс-регіонал у 2014 році заробив у Латвійській Республіці 56724 гривні. Депутат володіє двома земельними ділянками площею 668 кв. м. і 819 кв.м. Інше нерухоме майно (три земельні ділянки та три житлові будинки) належать дружині нардепа. Папієв також задекларував автомобіль "Лендровер", 2500 кв.м., 1999 року випуску. Депутат зберігає на рахунку в "Приватбанку" 5769 гривень. Також нардеп повідомив у декларації про 11 620 661 гривень, внесених у статутні фонди підприємств.

Раніше ми повідомляли:

Слідство перевіряє законність ввезення на підприємство Папієвих обладнання для забою птиці без сплати 9 млн грн мита та ПДВ

Близька до екс-губернатора Буковини газета визнала: обладнання на підприємство його дружини завезли без сплати 9 млн грн мита та ПДВ

  Родина чернівецького губернатора будує забійний цех на 5 тис. кв. метрів

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Слабенький першоквітневий жарт. На паркан просто ще не вистачило грошей. Для цьго у Кобевка є краще пояснення. Гроші на паркан Артем Семенюк поїхав заробляти у АТО.
avatar

Дон Педро Чупакабро

02 квітня 2015 21:39