У мерії переконують, що Чернівці сьогодні прибирали ледь не півтисячі двірників

У мерії переконують, що Чернівці сьогодні прибирали ледь не півтисячі двірників

24.02.2012, 20:32

Шевченківський район від снігу щодня прибирають 180 двірників

За минулий тиждень на території району для очистки тротуарів від снігу та льоду житлово-комунальними підприємствами району до прибирання вулиць щоденно залучалось 180 двірників та 4 трактори з навісним обладнанням, в роботах по розчистці тротуарів також взяли участь 126 орендарів та власників підприємств, установ та організацій.

Житлово-комунальні підприємства району впродовж тижня проводили прибирання тротуарів від снігу на 112 вулицях району, розчищено 25 зупинок громадського транспорту та 49 контейнерних майданчиків, проведені роботи по зняттю бурульок на 84 будинках, розчищено покрівлі на 52 будинку від снігу загальною площею 5775 м2 та проведені роботи по розчистці 158 решіток внутрішньобудинкових зливових каналізацій на 50 будинках.

КЖРЕП та ПП району щоденно здійснюють прибирання від снігу та посипку піщано-соляною сумішшю тротуарів, пішохідних переходів, зупинок очікування громадського транспорту, майданчиків для збору твердих побутових відходів, площ, вулиць району.

На території КЖРЕП-5,6,14 та ПП “Регіон-Центр” для зняття бурульок з покрівель житлових будинків були залучені автовишки МКП “АДС-080” та ПП “Автобат”. Також на прибирання внутрішньобудинкових проїздів залучалась техніка МіськШЕП (автогрейдер) та ВАТ “Чернівціжитлобуд”.

У зв'язку зі складною метеорологічною ситуацією, що спричиняє утворення бурульок на покрівлях будинків КЖРЕП та ПП району проводяться роботи по ліквідації бурульок власними силами без застосування спеціальної техніки, огороджуються небезпечні місця попереджувальними стрічками, проводиться робота по розчистці покрівель та решіток внутрішньобудинкових зливових каналізацій від снігу та льоду.

На виконання розпорядження секретаря Чернівецької міської ради від 08.11.2011року №372-р „Про заходи з розчистки вулиць і площ міста від снігових заметів в зимовий період 2011-2012 року” працівниками Шевченківської районної у місті ради надано 708 попереджень орендарям, керівникам підприємств, установ та організацій району щодо розчистки прилеглої території від снігу та ожеледиці. Працівниками відділу з питань благоустрою і санітарно-екологічного стану районної у місті ради впродовж тижня було притягнуто до адміністративної відповідальності 8 осіб.

В Першотравневому районі над прибиранням території працюють 250 осіб

З Першотравневого району інформують, що силами комунальних підприємств району КЖРЕП № 9, 11, 12 та ПП «Житлосервіс» проводиться прибирання тротуарів від снігу та обледеніння на вул. Руській, Московської Олімпіади, Авангардній, Буковинській, Головній, Герцена, Гагаріна, Кармелюка, Винниченка, Руданського, Чкалова, проспекті Незалежності, Миколаївській, Миргородській, Миру, Центральній площі, Кафедральній, Вірменській, Л.Кобилиці та інших.

Протягом тижня було залучено 93 працівники КЖРЕП № 9,11,12 та ПП «Житлосервіс» та 4 одиниці техніки, орендарів підприємств, установ та організацій близько 250 осіб.

Ліквідовано бурульки по вулицях О.Кобилянської, Сагайдачного, Барбюса, Турецькій, Шепетівській, Коростенській, Р. Люксембург, Лібкнехта, Садовського, Шкільній, Сучавській, Шептицького. Огороджено небезпечні ділянки сигнальними стрічками по вулицях Вірменській, Руській, Маяковського, Українській, Шевченка, Яремчука, Головній, Гоголя, Шкільній, Сагайдачного, Ш.Алейхема, Шептицького, Турецькій. Роботи з ліквідації бурульок на території району продовжуються.

Силами ПП «Житлосервіс» розчищено дахи багатоквартирних будинків за наступними адресами: вул. Руська, 285-В, 221, 229, 279, 251.

Згідно розпорядження голови ради № 128-р 16.12.2011р. працівники районної у місті Чернівці ради закріплені за вулицями району в кількості 72 особи. 21.02.2012 р. закріпленні працівники здійснили черговий обхід закріплених вулиць на предмет інформування керівників, підприємств, установ та організацій щодо своєчасного та якісного прибирання тротуарів від снігу, обледеніння та ліквідації бурульок. Відповідальним особам, які не виконували приписи та не прибирали прилеглі та закріпленні території від снігу, вручались попередження в кількості 139 шт.

Працівниками відділу з питань благоустрою, санітарії та екології протягом минулого тижня складено 7 протоколів за порушення Тимчасових Правил благоустрою м. Чернівців.