У маршрутках не перевіряють, на мультфільм не впустили: як у Чернівцях дотримуються посиленого карантину

У маршрутках не перевіряють, на мультфільм не впустили: як у Чернівцях дотримуються посиленого карантину

25.10.2021, 11:35

У Чернівецькій області з 24 жовтня посилили карантинні обмеження. За рішенням обласної комісії з надзвичайних ситуацій, попри те, що область в «помаранчевій» зоні, відвідати заклади харчування, салони краси чи громадський транспорт можна за наявності COVID-сертифіката або негативного тесту на коронавірус.

Про це йдеться в протоколі обласної комісії з надзвичайних ситуацій.

У деяких закладах без сертифіката або негативного тесту відвідувачів не впускають. В інших – про довідки не запитують, передає кореспондентка Суспільного.

У маршрутках в пасажирів не перевіряють документи. За словами водія Ярослава, для цього потрібен помічник, інакше не встигатиме за графіком.

Документи перевіряли у міському кінотеатрі. Сертифікати можна було показати через застосунок «Дія» або роздрукованим.

Відвідувача Михайла та його сина не впустили на перегляд мультфільму через відсутність вакцинації чи негативного тесту.

«Я думав, що це тільки рекомендації. Ми хотіли потрапити на мультик, шкода, але прийду наступного разу. Скоро у дитини канікули, тоді або вакцинуюсь, або робитиму ПЛР-тести», – каже Михайло.

Згідно з протоколом комісії, за дотриманням карантину мають стежити мобільні групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без сертифіката про вакцинацію або ПЛР чи експрес-тесту на антиген – ні в зал, ні в ресторан, ні в громадський транспорт

ДОВІДКОВО:

Зробити щеплення від COVID-19 відтепер можна в кожному населеному пункті області!
 
Для цього не потрібно їхати до найближчого центру вакцинації в районі чи в Чернівцях. Для зручності буковинців пункти щеплень відкрили у кожному селі і містечку.
 
Нагадуємо, від 24 жовтня на Буковині посилили карантинні обмеження. Без сертифіката про вакцинацію або ПЛР-тесту чи швидкого тесту на антиген не можна зайти ні в спортзал, ні в ресторан, ні в громадський транспорт.

Джерело: https://suspilne.media/174590-skoda-ale-prijdu-nastupnogo-razu-ak-u-cernivcah-dotrimuutsa-posilenogo-karantinu/

1