У малих містах та селах Буковини з'являться шерифи

У малих містах та селах Буковини з'являться шерифи

24.09.2015, 03:06

Міністерство внутрішніх справ України запровадило нову програму запровадження в малих містах країни «українського шерифа».

Про це сьогодні на виїзному засіданні уряду в Полтаві повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, - пише Українська правда. Він зазначив, що нова поліція діятиме не тільки у великих містах, а навіть у селах.

«Це програма «українського шерифа». На місце дільничної міліції прийдуть нові поліцейські - не тільки в новій формі, на нових автомобілях, але в першу чергу з новим тренуванням, з новою філософією, новою політикою відношення до кожного громадянина», - сказав А. Яценюк.

Для такої програми уряд додатково передбачив у бюджеті 140 мільйонів гривень.

«Нам допомагають США, Канада і країни-члени Європейського Союзу щодо отримання фінансування для Національної поліції як на поточний, так і на наступний рік», - додав прем'єр. 

Раінше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у соцмережі анонсував старт набору у нову патрульну поліцію ще у 20-ти містах країни. 

Так, у Чернівцях конкурсний набір розпочнеться 4 жовтня. У Найближчих сусідів столиці Буковини він стартує також восени: у Івано-Франківську 3 вересня, у Вінниці – 6 вересня, у Тернополі – 14 жовтня.
 
На День міста, який у Чернівцях відзначатимуть 3-4 жовтня, може приїхати міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Про це в ефірі програми "Пряма відповідь" у четвер повідомив міський голова Олексій Каспрук.
 
"Можливо приїде міністр внутрішніх справ, оскільки, як відомо, 4 жовтня у місті розпочнеться набір у нову поліцію", - сказав Каспрук.
  
Нагадаємо, нова патрульна поліція вже працює у Києві, Одесі та Львові. До кінця року поліцейські також з’являться у Харкові, Миколаєві, Луцьку, Ужгороді, Мукачевому, Хмельницькому, Дніпропетровську. 
1