Військова гусенична машина переїхала жінку у м. Красногорівка на Донбасі, - джерело

Військова гусенична машина переїхала жінку у м. Красногорівка на Донбасі, - джерело

14.10.2016, 21:29

Пропонуємо Вашій увазі новини про роботу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ ОБСЄ). Повна версія – у щоденному звіті. 

ДОНЕЦЬК

 СММ констатувала збільшення кількості випадків порушення режиму припинення вогню в Донецькій області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (у тому числі понад 550 вибухів супроти 355 вибухів відповідно). Понад 500 вибухів були зафіксовані в районах на північний схід і схід від Маріуполя, а також приблизно 34 вибухи — в районі Авдіївки-Ясинуватої.

 ·         Більш детальну інформацію про всі випадки порушення режиму припинення вогню, а також мапи Донецької та Луганської областей, де відмічено всі місця, згадані у звіті, представлено у додатку.

 ·         Із західної околиці підконтрольного «ДНР» Петрівського спостерігачі не змогли дістатися ділянки розведення через те, що члени «ДНР» не забезпечили безпеку СММ, а офіцер Збройних сил Російської Федерації (ЗС РФ) при СЦКК не зміг посприяти наданню гарантій безпеки Місії.Перебуваючи в Петрівському, члени патруля СММ бачили, як декілька озброєних членів «ДНР» прогулювалися по населеному пункту (за межами ділянки розведення). Із підконтрольного урядові с. Богданівка (41 км на південний захід від Донецька) Місія не змогла проїхати на схід у напрямку ділянки розведення через те, що офіцер ЗСУ при СЦКК не зміг посприяти забезпеченню безпеки СММ з огляду на те, що, за його словами, міни на дорозі в напрямку с. Вікторівка (42 км на південний захід від Донецька) все ще не були вилучені. Він додав, що не отримував жодної інформації щодо дати проведення цих робіт.

 ·         Місія уточнювала повідомлення про жертви серед цивільного населення. 11 жовтня в морзі районної лікарні, розташованої в підконтрольному урядові м. Красногорівка (21 км на захід від Донецька), спостерігачі бачили останки жінки (віком приблизно 40 років), яка, за повідомленнями, загинула в місті. За словами лікаря, вона померла через травми, яких вона зазнала, коли її переїхала військова гусенична машина. Родичка померлої відзначила, що інцидент стався вночі 7 жовтня, коли вона зі своїм сином і померлою йшли додому. Почувши звук руху танків та іншої важкої військової техніки, вони розбіглися в різні сторони.

 ·         СММ відзначила спокійну ситуацію в прикордонному районі, який наразі не контролюється урядом, поблизу м. Новоазовськ (101 км на південний схід від Донецька) і бачила сім тентованих вантажівок (з російськими номерними знаками), які очікували на виїзд з України.

Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах, щоби першими дізнаватися новини СММ ОБСЄ. 

 ü  Facebook https://www.facebook.com/oscesmmu?ref=ts&fref=ts

ü  Twitter https://twitter.com/OSCE_SMM

ü  Фото і відео на Flickr https://www.flickr.com/photos/osce_smmu/

ü  Щоденні звіти СММ ОБСЄ російською мовою http://www.osce.org/uk/node/155856

ü  Тематичні звіти СММ ОБСЄ: http://www.osce.org/ukraine-smm/156571

ü  Звіт про роботу Місії (оновлюється щодватижні) http://www.osce.org/uk/ukraine-smm/178901

ü  Прес-брифінгипряма трансляція и записи відео

 Також нагадуємо, що заступник Голови СММ ОБСЄ Александр Хуг проводить щотижневі прес-брифінги. Пряма трансляція брифингів та записи відео доступні за цим посиланням.

Про кожен такий захід ми повідомлятимемо додаткого в прес-анонсах електронною поштою.

 Дякуємо за інтерес до діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні! Завжди раді відповісти на Ваші запитання й будемо вдячні за відгуки.

 З повагою,

 Алтинай Мирзабекова

Спеціаліст по роботi зi ЗМІ

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ

ФОТО - ІЛЮСТРАТИВНЕ 

1