У Львові при закупівлі трамваїв комунальники вкрали більше 2 мільйонів гривень

У Львові при закупівлі трамваїв комунальники вкрали більше 2 мільйонів гривень

08.07.2016, 15:15

Комунальне підприємство завищило вартість трамваїв, куплених в Німеччині.

Львівські комунальники завищували ціну трамваїв У Львові викрили шахраїв, які привласнили 2,2 млн грн при закупівлі за рахунок бюджету старих трамваїв з Німеччини.

Як повідомили в Департаменті захисту економіки Нацполиції, групу зловмисників очолював нині вже колишній директор комунального підприємства, до її складу входили ще 6 осіб. Для виведення бюджетних коштів використовувалися кілька фірм, які припинили свою діяльність відразу ж після операції.

Трамваї в Німеччині купували в 2007 – 2008 року, для цього з міського бюджету Львова виділили 10,5 млн грн. Всього було закуплено 22 трамвая, вартість яких завищена на 2,2 млн грн.

Фігурантам справи повідомили про підозру у розкраданні бюджетних коштів та накладено арешт на їх майно вартістю 6 млн грн.

Раніше повідомлялося, що вартість нових трамваїв, куплених мерією Києва у польських постачальників, була завищена на 100 млн грн.

Більше читайте тут: http://dt.ua/UKRAINE/u-lvovi-pri-zakupivli-tramvayiv-komunalniki-vkrali-bilshe-2-milyoniv-griven-213139_.html

1