У Києві вбито трьох протестувальників. Швидкі не пускають! - депутат

У Києві вбито трьох протестувальників. Швидкі не пускають! - депутат

18.02.2014, 17:24

Ще 7 при смерті.

В Будинку офіцерів знаходяться тіла трьох вбитих протестувальників. Про це повідомила народний депутат від "Батьківщини" Леся Оробець.

"Три трупа в будинку офіцерів. Наших. Ще 7 при смерті. Швидкі не пускають!", - написала вона.

Цю інформацію "Українській правді" підтвердила Ольга Богомолець.

"У нас у медпункті у Будинку офіцерів уже троє загиблих. Багато поранених, десятки тяжкопоранених", - заявила Богомолець. За її словами, люди загинули через те, що їм не вдалось надати вчасно допомогу.

"До нас не пропускають швидкі ні на в'їзд, ні на виїзд. Люди гинуть від того, що їм не можна надати своєчасну допомогу", - пояснила вона.

Богомолець розповіла, що люди загинули від вогнепальних поранень. "Люди загинули від тяжких вогнепальних поранень голови і серця", - заявила вона.


Також ЗМІ повідомляють, що біля входу до готелю "Національний" знаходиться сім постраждалих учасників протесту, передає ТСН. У них - травми голови різної тяжкості. Один з них у важкому стані. За словами медиків, у нього ледве прощупується пульс. Присутні депутати викликали швидку допомогу, проте впродовж 15 хвилин її немає.

У Правому секторі повідомляють про двох загиблих.

"З боку революціонерів принаймні двоє загиблих. І після цього ми маємо перебирати у методах боротьби?", - підписали фото активісти.

Правоохоронці, які тримають в облозі урядовий квартал, почали стріляти по мирних громадянах. Стріляють по ногах тих, хто намагається пройти до парламенту, зокрема, з боку вул.Шовковичної, повідомляють у прес-службі "Батьківщини".

- Коли ми з народним депутатом Яворівським намагались пройти до приміщення парламенту, люди у формі і в шоломах, заховавшись за металевими щитами, почали стріляти по ногах з пістолетів, - сказала нардеп фракції "Батьківщина" Олена Кондратюк

Також по всьому периметру спалахують шумові гранати.

На дахах будівель, які знаходяться в урядовому кварталі, знаходяться бійці спецпідрозділів, озброєні рушницями і гранатами.

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Так, на даху чотириповерхової будівлі, яка знаходиться на перетині вулиць Інститутської та Шовковичної, знаходилися чотири бійці. Вони кидали гранати в людей.

Незабаром кілька протестувальників зі щитами піднялися на дах до снайперам і відтіснили їх звідти. Силовики намагалися стріляти у протестувальників впритул.

У прес-службі МВС повідомляють, що вогнепальні поранення отримали 5 силовиків:

"З тіла одного з бійців медики вилучили кулю від пістолетного патрона. Ще одному правоохоронцю зараз надають медичну допомогу – намагаються зупинити кровотечу та вийняти кулю", - йдеться у повідомленні.

Силовиків з рушницями і гранатами на дахах зафіксував також 5 канал.

Фото Олександр Перевозник ЛІГАБізнесІнформ 

Раніше Правий сектор закликав брати вогнепальну зброю і йти на Майдан.

Кількість поранених в результаті зіткнень між протестувальниками і силовиками в Києві продовжує зростати. Тим часом медики активно мобілізуються і намагаються надавати допомогу пораненим прямо на місцях.

1