У Крищенка кажуть, що Курко маніпулятор: ОДА просить у Києва 171 мільйон гривень

У Крищенка кажуть, що Курко маніпулятор: ОДА просить у Києва 171 мільйон гривень

14.02.2014, 12:27

Департамент фінансів обласної державної адміністрації повідомляє, що оприлюднені в засобах масової інформації заяви депутата обласної ради Ярослава Курка, інших представників політичних сил щодо відсутності коштів у Фонді регіонального розвитку для Чернівецької області є передчасними та маніпулятивними.

У процесі прийняття Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» за результатами розгляду пропозицій в комітеті Верховної Ради України з питань бюджету було здійснено розподіл лише частини грошей державного фонду регіонального розвитку в сумі 1038,8 млн. гривень, в якому не передбачені кошти для Чернівецької області.

Слід зазначити, Законом України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» затверджено державний фонд регіонального розвитку в загальній сумі 3480 млн. гривень та державні капітальні видатки в сумі 3461,5 млн. гривень, розподіл яких здійснюватиметься Кабінетом Міністрів України відповідно до порядків використання коштів.

Відтак з метою виділення необхідної суми з вищезазначених джерел фінансування Чернівецькою облдержадміністрацією сформовано перелік об’єктів загальною вартістю 171 млн. гривень, який направлений Кабінету Міністрів України для врахування.

У департаменті фінансів також наголошують, що порядок формування місцевих бюджетів чітко визначений Бюджетним кодексом України, тому виконавча влада, в тому числі й фінансові органи, здійснюють свою роботу виключно в межах, визначених діючим бюджетним законодавством повноважень. Процедура прийняття обласного бюджету визначена Бюджетним кодексом та регламентом роботи обласної ради. Зокрема регламентом передбачено, що попередній розгляд проекту рішення про обласний бюджет здійснюється усіма постійними комісіями представницького органу, які вносять свої пропозиції та зауваження до нього з подальшим розглядом та затвердженням на пленарному засіданні.

У понеділок, 17 лютого, у залі селекторних нарад обласної державної адміністрації (418 каб.) відбудеться селекторна прес-конференція заступника голови-директора департаменту фінансів ОДА Кирила Крищенка – мова йтиме про обласний бюджет на 2014 рік. Початок о 12.00. Запрошуються представники засобів масової інформації.

Раніше ми повідомляли:

Те, що Папієву з двома депутатами-регіоналами не дали ні копійки з Фонду регіонального розвитку підтвердження його "авторитету" в столиці, - нардеп

1