У Красноїльську сьогодні храмове свято

У Красноїльську сьогодні храмове свято

14.10.2017, 20:19

Мальовниче буковинське селище Красноїльськ, яке стало центром об'єднаної територіальної громади, святкує храмове свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України. 

Тут поруч мешкають українці, румуни та поляки. Тому концерт у місцевому Будинку культури проводиться на трьох мовах. Чудові та мудрі люди, талановиті діти, прекрасний, багатий край. 

На свято до Красноїльська завітав народний депутат України Іван Рибак. 

- Вітаю зі святами! Сьогодні вперше почув виконання коломийок румунською мовою, - поділився парламентар враженнями. 

Напередодні в.о.голови обласної організації БПП-Солідарність Іван Рибак вшанував пам’ять вояків, які мужньо воювали за відновлення української державності з нагоди 75-ї річниці створення Української повстанської армії.

Світлина від Ivan Rybak.

-  Взяв участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятника Героям Буковинського куреня, що уособлює тисячі буковинських патріотів, які в переломні для України часи пліч-о-пліч зі співвітчизниками виборювали свободу українському народу та незалежність для своєї країни, - написав народний депутат України у ФБ. 

 - 14 жовтня - знаменна дата, яка символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України, адже в цей день ми відзначаємо 75-ту річницю утворення Української повстанської армії, День Українського козацтва та велике православне свято Покрова Пресвятої Богородиці, яка завжди вважалася покровителькою та заступницею славного війська козацького та всього українського народу.

І сьогодні ми звертаємося до Пресвятої Богородиці, щоб покрила своїм омофором наш народ та наше військо, повсякчас підтримувала українців, плекала мужність наших захисників та оберігала їхні життя.

Також в цей день ми вшановуємо пам’ять полеглих героїв, які відстоювали незалежність нашої держави. Їх незламна любов до України завжди перемагала ворога.

У цей особливий день хочу привітати з святами всіх українців, у чиїх жилах тече гаряча козацька кров і живе дух наших великих прадідів!
Здоров’я, миру, добра та благополуччя Вам та Вашим родинам!

Слава Україні! Слава Нації! - привітав буковинців зі святом Іван Рибак. 

1