У костелі Пречистого Серця Ісуса розповіли, яким буде MERIDIAN CZERNOWITZ

У костелі Пречистого Серця Ісуса розповіли, яким буде MERIDIAN CZERNOWITZ

02.09.2013, 19:15

У понеділок, 2 вересня, о 12 годині у костелі Пречистого Серця Ісуса (м. Чернівці, вул. Т. Шевченка, 2) відбулася прес-конференція організаторів Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ та поетичного турне Київ-Чернівці-Львів-Берлін-Бремен (4–25 вересня). Місце проведення прес-конференції було вибрано невипадково. Саме ця локація стане однією зі сцен цьогорічного фестивалю, концепція якого – «(Не)відомі Чернівці». Учасники: президент Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ Святослав Померанцев; громадський діяч, історик, перекладач Сергій Осачук; директор MERIDIAN CZERNOWITZ Ірина Вікирчак; прес-секретар MERIDIAN CZERNOWITZ Лілія Шутяк. Під час прес-конференції організатори поділилися основною інформацією про майбутній фестиваль, поетичне турне та нові книжкові проекти, заплановані на вересень 2013 року. Фестиваль та поетичне турне відбуваються за підтримки «Kulturstiftung des Bundes» та у співпраці з громадською ініціативою чернівчан «Рідне місто».

Як повідомляє vidido.ua, бюджет поетичного фестивалю Meridian Czernowitz зашкалює за 100 тисяч євро. Про це розповів президент фестивалю Святослав Померанцев.

Четвертий рік поспіль на початку вересня у Чернівцях проводять поетичний фестиваль «Meridian Czernowitz».

З кожним роком фестиваль розширюється і до столиці Буковини приїжджає все більше поетів та глядачів.

- Цьогоріч до Чернівців приїде близько 50 поетів із-за кордону, а один поет - це тисяча євро, - розповідає президент фестивалю «Meridian Czernowitz» Святослав Померанцев. - У цю суму входить переліт, гонорар, проживання. Загалом, бюджет фесту зашкалює за 100 тисяч євро.

Нагадаємо, що цьогоріч фестиваль триватиме 6-8 вересня. 

На вулиці О. Кобилянської у Чернівцях відкриють музей Пауля Целана. Під час «Meridian Czernowitz» чернівчанам покажуть приміщення для майбутнього музею.

Ідея створити музей видатного німецького поета, що народився у Чернівцях, Пауля Целана у місті була давно. Цього року цю ідею почали втілювати у життя і наразі вже виділено приміщення для майбутнього музею поета.

Знаходитиметься він на розі вулиць Ольги Кобилянської та Челюскінців. Спільно із «Meridian Czernowitz», літературним Целанівським Центром та за допомоги і сприяння Чернівецької міської ради презентують приміщення для майбутнього музею 7 вересня.

Експозицію ініціатори створення музею планують підготувати за рік.

- Приміщення - це не якийсь закапелок десь під горищем, а приміщення знаходиться на пішохідній вулиці О. Кобилянській на першому поверсі, - каже Сергій Осачук. - Ми сподіваємося, що через рік у рамках п’ятого поетичного фестивалю «Meridian Czernowitz» нам вдасться відкрити сучасну і цікаву експозицію у стінах новоствореного музею. І це не буде якесь звичне зібрання на кшталт, – ось табуретка, на якій сидів поет. Це буде актуальна і сучасна експозиція, із залученням сучасних технічних засобів. Це буде європейський музей у європейському місті. І не тільки музей, а чудовий культурний центр у середмісті”.

1


КОМЕНТАРІ (1)

З-Радник Осачук!!!

avatar

Стелар

02 вересня 2013 14:54