У художньому музеї відкрилася виставка юних талантів  «Нові імена»

У художньому музеї відкрилася виставка юних талантів «Нові імена»

01.03.2018, 18:00

1-го березня  у Чернівецькому обласному художньому музеї відкрилася виставка обласного відбіркового туру огляду-конкурсу Всеукраїнської мистецької програми «Нові імена». Вона триватиме до 15 березня.

У цьогорічному конкурсі візьмуть участь 26 учнів з 13-ти художніх шкіл Чернівецької області. Вони презентують понад 150 творів у номінаціях «Образотворче мистецтво» та «Народне мистецтво». Відвідувачі побачать живопис, графіку, художню кераміку, різьблення по дереву, витинанки, ткацтво. Роботи демонструватимуть справжнє різноманіття сучасних технік образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтв, зокрема традиційне буковинське мистецтво.

“Нові імена України» - це мистецький проект, започаткований Українським фондом культури у 1991-му році. Він був створений для того, щоб віднайти та підтримати обдаровану молодь у галузях музики, літератури, образотворчого мистецтва і народної творчості. Щорічно у рамках Всеукраїнської мистецької програми «Нові імена» проводиться обласний відбірковий тур огляду-конкурсу, в якому беруть участь учні художніх шкіл та образотворчих відділів шкіл мистецтв Буковини.

Учасниками обласного туру конкурсу цього року є кращі учні 13-ти художніх шкіл області. Найобдарованіші юні таланти продемонструють глядачеві свої кращі творчі напрацювання, які вони виконали під час навчання у мистецьких школах і вклали у свої роботи багато зусиль, уяви та майстерності. За підсумками обласного туру, переможці повезуть свої роботи до Києва.

- Упродовж 16-ти років існування програми “Нові імена України” учні художніх шкіл Чернівецької області не раз поверталися додому переможцями - лауреатами або дипломантами, - розповідає Василь Беженар, методист учбово-методичного центру культури Буковини. - І це засвідчує високий фаховий рівень навчання у школах. Так, приміром, у 2017-му році участь у конкурсі взяли 24 учні, з них шестеро стали переможцями обласного туру. Відтак вони представили свої роботи в Українському фонді культури у Києві, де всі стали лауреатами.

1