У Карлійчука заперечують, що відставка мера міста Сторожинець – сценарій Чернівецької ОДА

У Карлійчука заперечують, що відставка мера міста Сторожинець – сценарій Чернівецької ОДА

12.09.2012, 19:05

Заява опозиції, стосовно причетності виконавчої влади  до організації загальних зборів міста Сторожинець не відповідає дійсності, - заяву під таким заголовком отримав BukNEWS. Публікуємо її  в повному обсязі. 

   Ми, представники оргкомітету по проведенню загальних зборів міста Сторожинець, здивовані офіційними заявами керівників  одної з опозиційних партій,що були надруковані на сайтах Букінфо, Букньюз та інших засобах масової інформації. Просимо ЗМІ висвітлити позицію організаторів зборів стосовно даного питання.

   Перше. Заява про дострокове припинення повноважень ( у існуванні якої сумніваються опозиціонери ) була отримана представниками організаційного комітету і передана в ЗМІ області, які її надрукували . Тому, сумніви панів опозиціонерів  стосовно щирості намірів мера Сторожинця піти у відставку є безпідставними.

   Друге. Заява про те,що цитата: «влада реально впливає на нього і заставила його написати заяву. Це сценарій ОДА» не відповідає дійсності. Для того, щоб робити такі заяви необхідні докази, які представники опозиції не надали. На противагу цьому, міський голова М.Карлійчук оприлюднив своє звернення де чітко виклав причини, які спонукали його подати у відставку.  Звернення Карлійчука – факт, заява представників опозиції – їх суб’єктивне бачення, що базується на політичній доцільності .

   Третє.  Збори громадян міста відбулися, як реалізація законного права громадян закріпленого статтею 39 Конституції  України,яка гарантує право громадян збиратися мирно. Про дані збори завчасно було повідомлено органи місцевого самоврядування. Лише організаційний комітет по проведенню загальних зборів, визначав порядок проведення зборів. Саме цим зумовлюється те, що на зборах слово мав тільки М.Карлійчук. Регламент даних зборів  не включав в себе виступ жодного політика та чиновника, включаючи губернатора області.  Натомість – представники опозиції, не зважаючи на вичерпання порядку денного, почали проводити «на камери»  політичний мітинг з тією невеличкою частиною людей, які побажали їх слухати. До цього політичного мітингу, організаційний комітет зборів громади Сторожинця не має жодного відношення.  Не даючи моральних оцінок цьому факту, ми стверджуємо, що було  дотримано право кожного громадянина гарантованого статтею 34 Конституції України на свободу думки та слова та вільне вираження своїх поглядів і думки.

   Четверте. Як організаційний комітет  загальних зборів громади міста Сторожинець,  відповідально заявляємо – до організації зборів ні влада, ні опозиція не причетні.  З повагою ставлячись до політичних амбіцій і влади, і опозиції , ми займалися організацією діалогу міського голови і громади міста. Всі політичні моменти висловлені у позиції представників однієї з опозиційних партій  є суб’єктивною думкою чернівецьких політиків, які жодного відношення до нашого міста та його реальних проблем не мають.

   П’яте.  Кожен учасник зборів міг побачити, що під час виступу Микола Карлійчук знаходився в стресовому стані. Було видно, що це рішення далося йому дуже важко, тому ми просимо політиків побути людьми та не тиснути на нього, як на людину . Просимо всіх прийняти його рішення, як об’єктивну реальність, а не політичну гру.                               

За дорученням оргкомітету з організації зборів громадян міста Сторожинець   -   Слюсарчук М.С.

1