У Кам’янці за сприяння нардепа Тіміша нарешті почали реконструкцію школи і спорудження нового дитсадка

У Кам’янці за сприяння нардепа Тіміша нарешті почали реконструкцію школи і спорудження нового дитсадка

14.06.2018, 20:48

«Крига скресла» цьогоріч у червні

Неодноразові і тривалі розмови, поїздки до різних посадовців, в тому числі і столичних, узгодження про виготовлення проекту, а відтак і його фінансування, як і загалом добудови з реконструкцією Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом з новим приміщенням дошкільного навчального закладу нарешті добігли, здається, свого фінішу.

Наша зустріч із генеральним директором ТзОВ «Надія», депутатом обласної ради Василем Бічером відбулась перед освяченням місця, де розпочинаються будівельні роботи, а їх завершення планується у 2020 році. До речі, повна вартість новобудови на 450 учнів, з них на 100 вихованців ДНЗ, складе близько 46 мільйонів гривень, що повинні надійти із Держбюджету та місцевих джерел фінансування.

Власне, тут треба зробити аж ніяк неліричний відступ, а віддати належне зусиллям у вирішенні проблеми і самого Василя Бічера, і народного депутата України Григорія Тіміша і керівників районної влади та сільської територіальної громади.

- Історична подія в Кам'янці Глибоцького району - освячення місця, де вже скоро розпочнеться будівництво трьохповерхової споруди, яка слугуватиме ще одним корпусом місцевої школи, - розповів народний депутат України Григорій Тіміш. -  Чому це важливо? Тому що Кам'янка - село з найкращою динамікою народжуваності в області. Тут багато дітей, і приміщень та потужностей школи не вистачає для того, щоб якісно організувати навчальний процес. Переконаний, в такі громади найбільше потрібно інвестувати коштів. Тому підтримую і буду підтримувати це будівництво. 400 тис. грн. за нашим сприянням вже виділено для виготовлення проектно-кошторисної документації, ще на 5 млн. грн. направив гарантійний лист в Кабмін щодо виділення коштів з соцеконому на дольову участь. Початок є, і він успішний!

До слова, у переддень урочистої події у Кам’янці, над сусідньою Купкою пронісся короткий, але сильний буревій, що змусив Василя Бічера разом із головою райради Петром Панчуком об’їжджати до пізньої ночі пошкоджені оселі жителів Купки та визначитись із можливостями надання людям невідкладної допомоги для ліквідації наслідків стихійного лиха.

Попри значну завантаженість, додав Василь Георгійович, колектив «Надії» робить усе необхідне, аби цьогоріч до першого вересня здати в експлуатацію ще один важливий соціалний об’єкт на Глибочинні — добудову нового приміщення дошкільного навчального закладу в селі Валя Кузьмина.

Будемо сподіватись, що, як і зазвичай, слово із ділом у будівельників «Надії» не розійдуться.

Василь ГЕЙНІШ.

На знімках: під час урочистостей у Кам’янці.

Фото Георгія СЕМЕНЮКА.

1