У Художньому музеї відкрили благодійний аукціон на підтримку армії

У Художньому музеї відкрили благодійний аукціон на підтримку армії

18.11.2014, 19:45

У Чернівцях пройшов перший аукціон для допомоги українській армії

У Художньому музею відбувся перший аукціон на допомогу українському війску. Буковинські художники пожертвували свої твори для того, аби волонтери змогли купити воїнам теплу білизну, взуття і їжу.

 Відкрила аукціон лікар-волонтер, яка вже чотири рази їздила у зону АТО і допомогала там воїнам Ольга Кобевко.

Також перед присутніми виступили в.о. голови ОДА Іван Рибак та голова облради Михайло Гайнічеру.

 На виставці представили роботи  буковинських митців, що є членами національної спілки художників України - всього 38 авторів.

На торги було виставлено більше 50 лотів. І більшість з них придбано. Картини, які не продані з першого аукціону, до 24 листопада знаходитимуться у музею. Їх там можна буде придбати у будь-який день. А 24 відбудеться заключний аукціон.

Серед об’єктів продажу - картини та різьблені вироби. Ціни таких творів мистецтва коливаються від 100 гривень до 400 доларів, розповідає волонтер Ольга Кобевко. Всі зібрані з аукціону кошти підуть на потреби військовослужбовців у зоні АТО. 

-    У нас є певна мета, але зараз ми не можемо сказати на що саме підуть ці кошти. Нам потрібно зорганізуватися з волонтерами Буковини, аби не було закуплено забагато чогось одного. Є багато планів. Наприклад, пошиття бушлатів та забезпечення транспортом. Останнє, напевно, стане пріоритетною ціллю. Окрім того ми плануємо закупити теплий одяг та спальники, - розповіла О. Кобевко.

Всього придбано виробів митців на суму 27000 гривень. Ці кошти підуть на потреби українській армії.

Окремі художники віддали на українську армію всі виручені на аукціоні кошти. Де-хто залишив до 50% на погашення витрат на фарби, матеріали і т.п.

Частково використано матеріл з сайту chv.tv

Фото Петра КОБЕВКА

 

1