У Хотині отруїлися шестеро дітей-вихованців місцевого навчально-виховного комплексу

У Хотині отруїлися шестеро дітей-вихованців місцевого навчально-виховного комплексу

24.09.2018, 14:56

14 вересня 2018 року до Хотинського районного лабораторного відділення Кельменецького міжрайонного відділу лабораторних досліджень ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України» надійшла інформація про звернення до Хотинської ЦРЛ за медичною допомогою 3-ох вихованців Хотинського НВК зі скаргами на нудоту, блювоту, біль в животі, пронос, підвищення температури тіла (37,2-37,80 С). Встановлено діагноз «Гострий гастроентерит».

17-18 вересня було госпіталізовано 2-х учнів 4-Б класу та 1-го вихованця ясельної групи зі скаргами на нудоту, блювоту, біль в животі, пронос, підвищення температури тіла (37,3-37,80 С) з діагнозом «Гострий гастроентерит».

Всього в інфекційне відділення Хотинської ЦРЛ госпіталізовано 6 дітей Хотинського НВК (1 – ясельна група, 3 – старша група, 2 – 4-Б клас). Станом на 18.00 год. 21 вересня всіх дітей виписано.

Спеціалістами ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області розпочато епідеміологічне розслідування. Етіологічний фактор, джерело збудника інфекції та обставини, що сприяли виникненню спалаху, встановлюються. Проведення протиепідемічних, профілактичних заходів та лабораторних досліджень триває. Про це повідомляють на офіційному сайті Чернівецької ОДА.

1