Невідомі незаконно нарубали дерев на 50 тисяч: у Хотині і Чернівцях - на вулицях Сімферопольській, Й.Букшованого, Стрийській

Невідомі незаконно нарубали дерев на 50 тисяч: у Хотині і Чернівцях - на вулицях Сімферопольській, Й.Букшованого, Стрийській

06.03.2018, 17:46

Діяльність Державної екологічної інспекції у Чернівецькій області протягом січня-лютого 2018 року була спрямована на здійснення державного нагляду у сфері охорони навколишнього природного середовища у відповідності до затвердженогоплану заходів державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства та Положення  про Державну екологічну інспекцію у Чернівецькій області.

Протягом звітного періоду працівниками інспекції проведено 81 ресурсну перевірку щодо додержання вимог природоохоронного законодавства на території області.

За виявлені порушення до адмінвідповідальності притягнуто 92 особи. Сума накладених штрафів склала 17 255 тис. грн., а стягнуто 15 640 тис. грн.

Загальна сума розрахованих збитків протягом звітного періоду становить 94 149тис.грнЗа нанесені екологічні збитки інспекцією та в її інтересах виставлено претензії на суму 51 177 тис.грн., асплачено 9 - на суму 782,730 тис. грн.

В правоохоронні органи протягом звітного періоду передано матеріали для подальшого реагування та встановлення винних осіб, а саме:

- незаконна рубка дерев в адміністративних межах м. Хотин, скоєна невстановленими особами, внаслідок чого заподіяно шкоду на суму 30,500тис.грн. Матеріал перевірки направлено для подальшого розгляду до Хотинського ВП Кельменецького ВП ГУНП в Чернівецькій області.;

- незаконна рубка дерев в адміністративних межах м. Чернівці по вул.Сімферопольська, 2Б, скоєна невстановленими особами, внаслідок чого заподіяно  шкоду на суму 3,000 тис.грн. Матеріал перевірки направлено для подальшого розгляду до Першотравневого ВП Чернівецького ВП ГУНП в Чернівецькій області.;

- незаконна рубка сироростучих дерев в адміністративних межах м. Чернівці по вул. Й. Букшованого, скоєна невстановленими особами, внаслідок чого заподіяно шкоду на суму 1,750 тис.грн. Матеріал перевірки направлено для подальшого розгляду до Першотравневого ВП Чернівецького ВП ГУНП в Чернівецькій області. В результаті проведених правоохоронними органами слідчих дій встановлено винну особу, яку притягнуто до відповідальності та пред’явлено претензію.;

- незаконна рубка дерев в адміністративних межах м. Чернівці вул.Стрийська,57, скоєна невстановленими особами, внаслідок чого заподіяно шкоду на суму 12,200тис.грн. Матеріал направлено для подальшого розгляду до Шевченківського ВП Чернівецького ВП ГУНП в Чернівецькій області.

Протягом звітного періоду обстежено на предмет забруднення струмок безіменний - басейну річки Прут. За звітний період відібрано 3 проби та проведено 51 визначення забруднюючих речовин.

Також, протягом звітного періоду проводився контроль промвикидів в атмосферне повітря на 1 підприємстві області. Відібрано 6 проб та проведено 39 визначень забруднюючих речовин в них. В результаті проведених досліджень виявлено викид забруднюючих речовин в атмосферу без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади на: ФОП Голубашенко О.О.

ФОТО - ІЛЮСТРАТИВНЕ. 

1