У гонитві за прибутками та для виправдання стягнення комісії зі споживачів газу, банки переводять стрілки і прикриваються нормами законодавства

У гонитві за прибутками та для виправдання стягнення комісії зі споживачів газу, банки переводять стрілки і прикриваються нормами законодавства

04.12.2015, 20:41

Вчора, 3 грудня 2015 року, на сайті газети «Молодий Буковинець» з’явилась публікація «На Буковині людей, які оплачують газ, штрафують додатковою комісією» (http://molbuk.ua/chernovtsy_news/102796-na-bukovyni-lyudey-yaki-oplachuyut-gaz-shtrafuyut-dodatkovoyu-komisiyeyu.html). Інформація, що міститься в даній публікації не відповідає дійсності та носить ознаки маніпуляції суспільною думкою, яка завдає шкоди діловій репутації ТОВ «Чернівцігаз Збут». Оскільки дана публікація була розміщена також на інших інформаційних ресурсах, просимо Вас опублікувати текст коментаря нашої компанії стосовно реального стану справ із зняттям комісії зі споживачів газу. Текст коментаря нижче.

 У відповідь на публікацію «На Буковині людей, які оплачують газ, штрафують додатковою комісією», що з’явилась на сайті газети «Молодий Буковинець» 3 грудня 2015 року (http://molbuk.ua/chernovtsy_news/102796-na-bukovyni-lyudey-yaki-oplachuyut-gaz-shtrafuyut-dodatkovoyu-komisiyeyu.html), повідомляємо наступне.

Інформація подана в даній публікації не відповідає дійсності і носить ознаки маніпуляції суспільною думкою, що має на меті ввести в оману споживачів газу. Наводимо низку конкретних аргументів для її спростування.

По-перше, в публікації говориться, цитуємо: «На Буковині у всіх касах банків, в тому числі й державних, стягують додаткову комісію за те, що люди розраховуються за спожитий природний газ».

Насправді, комісія стягується банками не за те, що люди розраховуються за спожитий природний газ, а за послуги, які надають банки споживачам газу під час здійснення оплати. ТОВ «Чернівцігаз Збут» не має відношення до зняття цієї комісії.

По-друге, згідно слів автора, працівники банку повідомили йому, що, цитуємо: «…комісію - три гривні - за платіж стягують відколи з’явилася нова газова компанія - ТОВ "Чернівцігаз збут"».

Дане твердження є чисто маніпулятивним. Адже введення комісії, яку стягують банки з споживачів газу під час оплати пов'язане не з появою ТОВ "Чернівцігаз Збут", а з постановою Кабінету Міністрів України від 30.09.2015 року №792 "Про забезпечення проведення розрахунків за природний газ" і працівникам банку це добре відомо..

Також хочемо звернути увагу на те, що в поясненнях банківських працівників, які наводить автор публікації, сказано, цитуємо: «Раніше комісію сплачували самі газопостачальні підприємства, тому населення не платило комісію».

Пояснюємо, ТОВ «Чернівцігаз Збут» і надалі сплачує комісію за послуги, які надають банки споживачам газу.

Однак особливо обурює безсоромна маніпуляція, яку у формі так званого «роздрукованого пояснення» працівників банку наводить автор публікації, цитуємо: «Приймання платежів за спожитий газ на користь газопостачальних підприємств", за яким платники сплачують комісію у розмірі 3 (три) гривні».

Автори цього «пояснення», маніпулюючи словами ввели в оману споживачів, давши їм зрозуміти, що комісія стягується на користь газопостачальних підприємств. Однак це є повною нісенітницею, яка немає нічого спільного з реальним станом справ. Комісія стягується банком на користь самого банку, а не на користь ТОВ «Чернівцігаз Збут».

Іншими словами, намагаючись забезпечити власні прибутки та виправдати стягнення банківської комісії зі споживачів газу, банки прикриваються нормами законодавства, які нібизаборонять їм здійснювати надання послуг нижче їх собівартості, а собівартість, на їх погляд, перевищує 0,3%, які згідно закону сплачує їм ТОВ «Чернівцігаз Збут».

Оскільки інформація, яка була опублікована в даній статті значною мірою шкодить діловій репутації нашої компанії, ми добиватимемося, щоби всі особи причетні до розповсюдження неправдивої та маніпулятивної інформації, про яку говорилось вище, і через яку наша компанія зазнає суттєвих іміджевих втрат, понесли відповідальність згідно чинного законодавства.

Також вважаємо, що твердження автора публікації, цитуємо: «Людей обурює такий стан речей. Мало того, що тарифи високі, ще й за те, що споживачі оплачують рахунки, їх за це газова компанія штрафує», - вказує на невисокий професійний рівень та невміння розібратися в ситуації, що в принципі несумісне з суспільними функціями, які покладені на журналіста.

                   З повагою,

Директор ТОВ «Чернівцігаз Збут»

           Володимир Ляшенко                                                                                  04.12.2015

1


КОМЕНТАРІ (1)

але чомусь  при оплаті через приват24 цього разу стягнули1 гривню, чого раніше не було.

avatar

Петро агент КДБ

04 грудня 2015 20:41