У Глибоці вирішували, як допомогти бездомним тваринам

У Глибоці вирішували, як допомогти бездомним тваринам

21.08.2016, 00:50

Соціальний проект „Ми у Безпеці” — старт!

Крокуючи вперед до Європейських стандартів, — країна, область, місто чи село, керівництво та жителі мають застосовувати ці стандарти в усіх сферах своєї життєдіяльності.

Однією із невід’ємних сфер благоустрою нашого селища є ситуація з безпритульними тваринами на вулиці, захистом та контролем яких повинні займатися відповідні підрозділи.

Тварини, які живуть на вулиці і не мають належних умов для існування в силу своєї природи, створюють певні загрози як для власного життя так і для людей. Екологічна безпека населення прямо пов’язана із хворобами, які передаються від тварин до людей. Неврегульованість поводження як з безпритульними, так і домашніми, призводить до поширення інфекційних та паразитарних хвороб серед людей, джерелом збудників яких є тварини (собаки), погіршення санітарно-епідеміологічного стану селища, якості життя мешканців і гостей Глибоки, загибелі самих тварин та жорсткого поводження з ними.

Низький рівень надання ветеринарних послуг (місцеві ветеринари не вміють стерилізувати дрібних домашніх тварин (собак та кішок)), що робить недоступним для місцевого населення застосування гуманних та сучасних заходів з регулювання чисельності тварин.

У зв’язку з паралельно розвиваючими факторами (інтеграція до Європи та зростання кількості безпритульних тварин), ми — зоозахисники, керуючись відповідним чинним законодавством, прагнемо вирішення цієї проблеми гуманним, законним та Європейським шляхом.

Як голова громадської організації захисту тварин „Надія для тварин”, поспілкувавшись із Чернівецькими представниками цієї сфери, які надали консультації щодо методів контролю, та рекомендації щодо шляхів зменшення кількості безпритульних, разом з моїми колегами та однодумцями вирішили прийняти участь та сприяти у вірішенні даної проблеми.

З метою покращення благоустрою нашого селища та життя його мешканців ми також звернулися до голови селищної об’єднаної територіальної громади. Разом з Григорієм Ванзуряком обговорили дану проблему та дійшли спільної згоди, вивчили ситуацію та окреслили коло завдань, які потрібно реалізувати, щоб подолати тваринницьку безпритульності та підвищити комфортабельність для жителів селища.

Наша мета — створити такі умови, які забезпечать та задовольнятимуть потреби як людей так і тварин. Саме тому ми прийняли участь у написані грантового соціального проекту „Ми у Безпеці”, який отримав ствердження на реалізацію. Проект реалізується за фінансової підтримки Британської Ради в рамках проекту „Активні громадяни” та за підтримки Буковинської агенції регіонального розвитку».

P.S. Щодо консультацій та пропозицій звертайтеся за тел 0994935144, 0680937118.

Також у соціальних мережах:

https://new.vk.com/volontery_hlyboky,

https://new.vk.com/topic-59627579_34353374, https://www.facebook.com/profile.php?id=100010843629847

Надія Федчук. 

1