У Глибоці організували благодійний концерт за участю вірян протестантських конфесій краю

У Глибоці організували благодійний концерт за участю вірян протестантських конфесій краю

11.04.2017, 14:20

На перехресті добра — серцем до серця

Благодійний концерт "Перехрестя добра" за участю вірян протестантських конфесій краю, організований відділом культури і туризму Глибоцької РДА, зібрав 23 тисячі 339 грн та 110 євро.

Захід відбувся на перехресті двох значущих для суспільства подій. 9 квітня по всій Україні тривали потужні фінальні акції Всеукраїнського благодійного фонду "Серце до серця", до яких концертом духовної пісні та музики долучилася і Глибоччина. І друга не менш важлива історична дата - це відзначення на державному рівні у 2017 році 500-их роковин початку доби Реформації у Європі, згідно Указу Президнта України №357 від 26 серпня 2016 року. Хвиля Реформаційних змін докотилася і до України, принісши чимало здобутків у галузі культури, науки, суспільного устрою, що є незаперечним свідченням на користь європейського вектора розвитку нашої держави.

Три протестантських конфесії - Адвентисти сьомого дня, Євангельські християни баптисти та Християни віри євангельської п`ятидесятники протягом року об`єднуватимуть свої зусилля у соціальних проектах та акціях. Одну із них проведено 9 квітня 2017 року у Районному будинку творчості та дозвілля. «Мета цьогорічного збору коштів благодійного фонду "Серце до серця" - придбання обладнання для діагностики та лікування вад зору у дітей» - розповіла у директор Регіонального представництва фонду в Чернівецькій області Анна Рибарчук, яка запропонувала присутнім презентацію про діяльність та здобутки фонду, фото придбаного за 10 років обладнання тощо. Вручила подяки очільникам району.

До учасників концерту звернулися голова Глибоцької райдержадміністрації Георгій Придій, начальник загально-організаційного відділу районної ради Олена Сторожук, секретар Глибоцької ОТГ Олена Бадюк. Георгій Васильович, зокрем, привітав усіх присутніх із великим релігійним святом - відзначенням славного в`їзду Ісуса в Єрусалим, подякував за об`єднання зусиль у добрих справах, за дотримання релігійної толерантності у районі. Очільники району зробили свій внесок у скриньку акції від імені колективів, які представляли.

Про діяльність своїх громад у Глибоцькому районі та на Буковині розповіли керівники протестантських церков. Так, пастори церкви Християн віри євангельської Іван Величко та Федір Горда поділилися здобутками діяльності на освітянській ниві: інтерактивні бесіди зі шкільною молоддю стосовно профілактики шкідливих звичок та активне залучення учнів та вчителів до вивчення Святого Письма завдяки конкурсу «Знавці Біблії», головним призом якого є поїздка до Ізраїлю. Пастор громад Адвентистів сьомого дня Василь Жолобчук розповів про діяльність санаторіїв, що є власністю церкви, в яких навчають дотримуватися здорового способу життя, про школу і дитячий садок при церкві, про допомогу воїнам АТО, співпрацю з волонтерами тощо. Пастори церкви Євангельських християн баптистів Іван Жиряд та Сергій Данилюк розповіли про чималі здобутки у благодійницькій діяльності, участь у соціальній підтримці незахищених верств населення.

П`ятьма ідеями Реформації, що змінили світ, та їх значенням для сучасного процвітання Європейської України поділився із присутніми кандидат філософських наук Роман Онофрійчук.

Лунала класика духовного хорового співу у виконанні молодіжного хору громади Кам`янка церкви Християн віри Євангельської, добірна українська пісня у виконанні ансамблю бандуристів «Буковинська перлина» церкви Адвентистів сьомого дня, сучасною християнською піснею радували чарівні молодіжні дуети громад села Стерче та Слобідка церкви Євангельських християн баптистів. Сольним співом долучилися до концерту Анна Рибарчук, поетичною мініатюрою «Молитва дітей за Україну» вихованці Будинку творчості дітей та дозвілля. Провели концерт начальник відділу культури і туризму Олена Рєпіна та учасник АТО Олег Косар. Медіа супровід – Лариса Дущак, часопис «Новий день», Петро Митранюк.

Відділ культури і туризму Глибоцької РДА

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

1