У Глибокій протестуватимуть проти вулиці Степана Бандери

У Глибокій протестуватимуть проти вулиці Степана Бандери

27.09.2014, 16:19

У неділю, 28 вересня, у селищі Глибока мешканці кількох вулиць протестуватимуть проти рішення про перейменування їхніх вулиць. Захід відбудеться на вулиці Житомирській (нині - Степана Бандери) орієнтовно об 11.30 год.  

Передбачається участь у заході селищного голови і мешканців районного центру. 

Нагадаємо, нещодавно в Глибокій перейменували кілька вулиць. Проте мешканці деяких з них нарікають, що депутати, які ухвалювали це рішення, вчинили упереджено. Наприклад, іменем легендарного провідника ОУН чомусь назвали вулицю, яка називалася на честь не менш славного українського міста Житомира - Житомирською.

Натомість залишили деякі старі назви, на кшталт, Комсомольської, Першотравневої тощо. Упередженість депутатів, на думку мешканців райцентру, проявилася у вибірковому підході до перейменування. Назви, які несуть слід тоталітарного минулого, залишили, бо там розміщені великі заклади, які не бажають морочитися із заміною документів. А переклали цей клопіт на простих громадян. 

Іініціативна група говоритьтакож про можливу фалсифікацію документів. Як стверджують її представники, коли депутати голосували за перейменування вулиць, то вулиці Житомирської у цьому переліку взагалі не було. 

Довідково: Ще в березні 2014 року Глибоцька народна рада повідомляли, що вулицею Степана Бандери мала стати саме Комсомольська. Чому в результаті під роздачу потрапив Житомир достеменно невідомо. 

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

ходе московский піп та ще з ним четверо

то шо протест? най ходєт, людям вже то до сраки

avatar

Глибока

27 вересня 2014 13:29