У жовтні Чернівецький муздрамтеатр запрошує на відкриття нового сезону

У жовтні Чернівецький муздрамтеатр запрошує на відкриття нового сезону

25.09.2015, 12:19

Новий, ювілейний 85-й сезон буде особливим, адже цього року виповнюється 110 років будівлі театру. Розпочне його вистава "Земля" 3 жовтня.

Попри те, що відкриття сезону відбудеться у жовтні, театр уже активно гастролює у вересні. Нещодавно на фестивалі у Коломиї, де грали родинну виставу "Енні", головою журі була Ада Роговцева, і чернівецькі маленькі актори розтопили серце відомої актриси. 

- Головне, що нам сказали, що після вистави - Ада Миколаївна ніколи не піднімалася на сцену, щоб висловити свої якісь думки, враження, - а до нас вона піднялася, потім актори фотографувалися і взагалі було дуже тепле сприйняття, - зазначила Людмила Скрипка, художній керівник Чернівецького муздрамтеатру ім. О. Кобилянської. 

Днями чернівецькі актори повернулися з Києва. Там демонстрували виставу "Земля" за мотивами твору Ольги Кобилянської. На столичній сцені виступили вперше за останні 5 років. 

- Ольга Кобилянська і Леся Українка дружили, як великі письменниці, значить, те, що ми перед відкриттям 85-го театрального сезону побували в театрі імені Лесі Українки, вважаємо, що якесь певне знамення цього моменту, який буде продовжуватися весь наш театральний сезон, - пояснив Юрій Марчак, директор Чернівецького муздрамтеатру ім. О. Кобилянської. 

Новий ювілейний 85-й сезон 3-го жовтня також розпочнуть цією виставою. 

Фестиваль комедії "Золоті оплески Буковини" розпочнеться вже 23-го жовтня. На чернівецьку сцену запросили 10 театральних колективів із різних міст України та Румунії. Цьогоріч вперше до Чернівців приїде і столичний театр російської драми імені Лесі Українки. Наші ж артисти зіграють ліричну комедію "Тустеп і різний мотлох". 

- Цього сезону ми плануємо порадувати наших глядачів 5 новими виставами. В жовтні прем`єр не буде. Першу нову виставу покажемо у день народження Ольги Кобилянської - 27 листопада. Це буде прем`єра"Юліан Цезаревич" або "Апостол черні" за Кобилянською., - каже завліт театру Наталія Федорова.

Цей сезон є багатим на ювілейні дати і присвячений постаті Ольги Кобилянської, ім'ям якої і названий театр. Відтак, прем’єрою сезону стане драма за мотивами її повісті "Апостол черні" - "Юліан Цезаревич". Прем’єра запланована на 27-ме листопада - день народження письменниці. 

- Ми намагаємося якомога доступнішим його зробити, цей складнющий рубікон, кубик-рубик, умовно кажучи, зробити доступним для глядача: через мову пластики, через театральні засоби, через смисли, - зазначив Мирослав Гринишин, головний режисер Чернівецького муздрамтеатру ім. О. Кобилянської.

 

Крім того, Чернівецький муздрамтеатр таки відремонтують. Кошторисну документацію готували 2 роки, але, зрештою, всі бюрократичні питання таки вирішили. Тепер залишається взятися до роботи. Будівлю вирішили ремонтувати частково, аби не переривати творчий процес. 

Джерело:  ТВА

1