У фракції БПП «Солідарність» немає єдності щодо підтримки Володимира Куліша на посаду голови облради, - джерело

У фракції БПП «Солідарність» немає єдності щодо підтримки Володимира Куліша на посаду голови облради, - джерело

03.11.2015, 18:29

Голова Чернівецької обласної організації ВО «Батьківщина» Іван Мунтян фактично визнав, що за посаду нового голови обласної ради вже точиться боротьба між нинішнім губернатором краю Олександром Фищуком і його першим заступником, лідером обласного БПП «Солідарність» Володимиром Кулішем.

Про це він заявив на сьогоднішній прес-конференції у Чернівцях.

Відповідаючи на запитання кореспондента БукІнфо, чи буде важко формувати демократичну більшість у новій Чернівецькій обласній раді, оскільки частина нових обранців від БПП «Солідарність» в приватних розмовах відкидають можливість співпраці з «Батьківщиною» Мунтяна, сам Мунтян відповів: «Не окремим персоналіям це вирішувати. В опозиції до «Солідарності» ми не будемо, бо на рівні Верховної ради ми з ними у коаліції». 

Водночас, Іван Мунтян також зазначив, що у самій фракції БПП «Солідарність» немає єдності щодо підтримки Володимира Куліша на посаду голови облради. 

«Хочу сказати, що серед обраних депутатів «Солідарності» є чимало таких, які будуть голосувати проти певних осіб, які висуватимуться від цієї фракції на посаду голови обласної ради… Наскільки мені відомо зараз вже ведуться консультації і розглядаються варіанти щодо обрання головою облради Куліша чи Фищука. І там не все однозначно», - додав Іван Мунтян.

Водночас, він не виключив, що представник фракції ВО «Батьківщина», яка стала другою за чисельністю в новій обласній раді, теж претендуватиме на цю посаду. «Ми не тримаємося за жодні посади чи місця, але не виключаємо своєї участі у цьому процесі. Все залежатиме виключно від домовленостей і підтримки тих принципів, які сповідуються нашою політичною силою», - каже Іван Мунтян.

Приблизно так само він висловився щодо підтримки в другому турі мерських виборів у Чернівцях одного з кандидатів – Каспрука чи Михайлішина. «До нас ніхто не звертався за підтримкою, ми нав’язуватися самі не будемо. Ці кандидати майже в рівних умовах, ми не надаємо перевагу жодному з них… Щодо роботи фракції «Батьківщини» у міській раді, то тут принцип до формування коаліції та співпраці залишається незмінним – коаліціанти мають розділяти основні політичні принципи і постулати «Батьківщини».
 
Джерело: БукІнфо
1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Panas Roik

03 листопада 2015 20:32