У дворі редакції газети «Буковина» та Муніципальної бібліотеки імені Анатолія Добрянського вирубали дерева

У дворі редакції газети «Буковина» та Муніципальної бібліотеки імені Анатолія Добрянського вирубали дерева

07.09.2011, 22:24

Упорядкування скверу у Чернівцях переросло у акт вандалізму. Повалені дерева, понівечені кущі та квіти – це не наслідки урагану, а робота Тресту зеленого господарства. Замість того, аби лікувати зелені насадження, вирішили їх вирубати.
У сквері на вулиці Українській, що у Чернівцях, у дворі редакції газети «Буковина» та Муніципальної бібліотеки імені Анатолія Добрянського вирубали дерева. Журналіст-еколог Іван Агатій обурений такими діями працівників МКП «Трест зеленого господарства та протизсувних робіт».
Дозволи на вирубку дерев у працівників Тресту були. Однак, у них чітко вказана кількість – 9. І рахувати не потрібно, щоб переконатись – зрубаних зелених насаджень близько 20. Обурення пана Івана зрозуміле, адже деякі дерева чоловік посадив власноруч.
Звинувачує він у цій екологічній біді директора Муніципальної бібліотеки імені Анатолія Добрянського. Однак, остання запевняє, звернення про упорядкування скверу було погоджено із головним редактором газети «Буковина». Та й деякі мешканці прилеглої вулиці скаржилися на густі зарослі у дворі.
Пані Марія, відповідальний секретар Чернівецького обласного об'єднання ВУТ “Просвіта”, проживає на прилеглій до скверу вулиці. Каже, ніяких претензій сусіди не висували. Навпаки, раділи зеленим насадженням.
Іван Агатій каже, таке враження, ніби дерева рубали навмання. Обіцяє, цю справу так не залишить – звертатиметься до суду. Представник же Тресту зеленого господарства Алла ХОМУТОВСЬКА запевняє, діяли згідно плану.
Інформує ЧДТРК.