У ДТП на Буковині загинули військовий та його родина. Винного водія засудили до 8 років ув'язнення

У ДТП на Буковині загинули військовий та його родина. Винного водія засудили до 8 років ув'язнення

17.07.2023, 16:04
Суд визнав 79-річного львів'янина винним у ДТП на Буковині, внаслідок якої загинули військовослужбовець, його дружина та двоє дітей. Чоловіка засудили до 8 років за ґратами.

Про це повідомляють Офіс генпрокурора та Чернівецька обласна прокуратура

У суді довели, що 16 липня 2022 року на трасі Житомир — Чернівці водій мікроавтобуса Ford Transit порушив правила безпеки дорожнього руху та виїхав із другорядної дороги на головну. Уродженець Львова не надав перевагу легковому автомобілю Skoda Favorit, унаслідок чого сталося зіткнення транспортних засобів. 

Через аварію на місці загинули четверо пасажирів легковика: 45-річний військовослужбовець Вадим Коростюк із села Клішківці Чернівецької області, його 40-річна дружина та їхні діти — 17-річна дівчина та 21-річний хлопець.

За кермом легкової автівки був 19-річний житель села Рухотин, він також отримав тілесні ушкодження. 

Брат загиблого Віктор Коростюк розповів «Суспільному», що той пішов служити в Збройні Сили на початку повномасштабного вторгнення, воював на Луганщині.

16 липня, після кількаденного повернення додому, військовий знову мав повертатися на фронт. Перед від'їздом він зустрівся з усіма родичами, знайомими, провідав батька та маму. Про аварію брат Вадима дізнався через 20 хвилин після того, як сім'я виїхала зі свого подвір'я.

Прокуратура просила призначити підсудному 10 років позбавлення волі. У відомстві додають, що після ознайомлення з ухваленим вироком правоохоронці ухвалюватимуть рішення щодо його оскарження.

Автор: Олександр Донець
 
Джерело: https://hromadske.ua/posts/vinnogo-u-dtp-vodiya-de-zaginuli-vijskovij-iz-simyeyu-zasudili-do-8-rokiv-uvyaznennya
1