У департаменті заспокоюють: лікар сказав неправду про захоронення людських решток на території патологоанатомічного бюро

У департаменті заспокоюють: лікар сказав неправду про захоронення людських решток на території патологоанатомічного бюро

05.04.2016, 15:26

У зв’язку з резонансними публікаціями у ЗМІ щодо нібито захоронення людських решток на території ОКМУ "Патологанатомічне бюро" Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації проводить відповідну службову перевірку.

Як пояснює начальник ОКМУ "Патологанатомічне бюро" Юрій Коваль, підтверджень захоронень на території медичного закладу впродовж останнього часу не було. Згідно з чинним порядком, щороку між патологоанатомічним бюро та міським спецкомбінатом укладається угода про оплату вартості трун та ритуальних послуг для захоронень плацент та післяопераційних матеріалів на міському кладовищі. Відповідно до цієї угоди відбуваються захоронення.

Крім плацент, які скеровують до бюро з усіх пологодопоміжних закладів області (а зі збільшенням останніми роками кількості пологів, їх число також помітно зросло), з лікувальних установ до закладу надходять післяопераційні матеріали. Кожне захоронення документують, а спеціальна комісія підписує відповідний акт.

Водночас колектив бюро обурений однобокою подачею інформації з порушеного питання. Працівники кажуть, що їхні коментарі про об’єктивний стан справ чомусь не потрапили в ефір, натомість ЗМІ зосередилися на точці зору лікаря, який, будучи у конфліктній ситуації з адміністрацією закладу через власний прогул, у такий спосіб вирішив звести особисті рахунки.

Джерело: http://www.bukmed.cv.ua/

 
 
1


КОМЕНТАРІ (1)

Нормальна реакція керівництва департаменту: вберегти честь мундира санстанції та директора патбюро.

avatar

Юра завгосп

05 квітня 2016 18:07