У департаменті освіти Чернівецької ОДА пояснили слова Лікарчука про 'сором' буковинської освіти

У департаменті освіти Чернівецької ОДА пояснили слова Лікарчука про "сором" буковинської освіти

21.05.2015, 12:08

У департаменті освіти і науки Чернівецької ОДА пояснили, що директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук назвав "соромом" не результати ЗНО випускників Чернівецької області, а мав на увазі кількість 200-бальників.

- Маємо області, в яких є лише один випускник, який отримав 200 балів. Це сором. Наприклад, Миколаївська, Рівненська, Чернівецька області, - зазначив Ігор Лікарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За результатами ЗНО Чернівецька область одна з гірших в Україні, зате за медалістами перша

«Дійсно, на Буковині лише одна випускниця Новоселицької гімназії Шевчук Оксана набрала найбільшу кількість балів з української мови та літератури. Варто зазначити, що протягом двох останніх років в області жоден учень не отримував 200 балів з предмета. Також потрібно враховувати й те, що кількість випускників в області найменша, крім Кіровоградської, порівняно з іншими регіонами», - зазначили у департаменті освіти.

Також там звернули увагу, що інформація про остаточні результати випускників стане відомою після оприлюднення офіційного звіту Українським центром оцінювання якості освіти. Наразі на відділи/управління освіти області надходять відомості результатів ДПА з української мови, які після проведеного моніторингу, дадуть змогу побачити реальну картину знань буковинців.

Джерело: vidido.ua

1