У день відкритих дверей в музей Ольги Кобилянської не прийшов жоден відвідувач

У день відкритих дверей в музей Ольги Кобилянської не прийшов жоден відвідувач

11.02.2020, 22:03

Сьогодні в обласних музеях Чернівців провели перший щомісячний День відкритих дверей.

Згідно рішення нового керівництва Чернівецької облдержадміністрації кожного другого вівторка місяця музеї Буковини запроваджують День відкритих дверей. Перший такий захід провели сьогодні, 11 лютого. Із шести найбільших обласних музеїв, куди сьогодні був безкоштовний вхід, у кількох із них побували по кілька відвідувачів. А в Літературно-меморіальний музей Ольги Кобилянської, який розташований по вулиці Софії Окуневської, 5; не прийшов жоден відвідувач, незважаючи на можливість замовляти безкоштовні екскурсії.

Про це кореспонденту ІА АСС розповіли працівники чернівецьких музеїв.

Так, найбільше відвідувачів 11 лютого прийшло в обласний краєзнавчий музей - близько 100 людей. За словами музейників, це приблизно середня кількість відвідувачів у їхньому музеї. 

"Можливо, карантин чи несприятлива погода вплинули на те, що не надто зросла кількість бажаючих відвідати музей у День відкритих дверей. На сьогодні у нас була навіть замовлена екскурсія для військових. Щоправда, із незрозумілих причин на цю екскурсію так ніхто і не прийшов", - сказали в краєзнавчому музеї.

Натомість Чернівецький краєзнавчий музей відвідали вихованці Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Чудові експозиції, природа, історія, традиції, відомі особистості рідного краю. Виставка робіт з лози знаного чернівецького художника, етнографа, писанкаря Івана Снігура. Діти в захваті!!!

 В процесі екскурсії вони ознайомилися з представниками рептилій, птахів та ссавців нашого краю, видами, що занесені до Червоної книги України. З цікавістю розглядали експонати, виставлені у природничій експозиції. Дізналися багато нового про різноманітність рослинного світу нашого краю. Але наші вихованці й до цього знали немало – педагоги з гордістю спостерігали, як жваво вони відповідали на запитання екскурсовода.

 

 Менше відвідувачів цього дня було у Художньому музеї, що на Центральній площі, 10 - лише 11 людей. При тому, що під час іншого Дня відкритих дверей, який діяв у музеї раніше кожної останньої середи місяця, було 83 відвідувача.

Також по кілька людей сьогодні відвідали меморіальний музей Володимира Івасюка на вул. Маяковського, 1/36 та Літературно-меморіальний музей Юрія Федьковича по вул. Героїв Майдану, 1Б.

Чи були відвідувачі і скільки в Музеї народної архітектури та побуту по вул. Світловодській, 2 журналістам ІА АСС дізнатись не вдалося, бо жоден із телефонів на сайті музею не відповідав.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1