У День Соборності в Чернівцях вшанують пам'ять Героя України вірменина Сергія Нігояна

У День Соборності в Чернівцях вшанують пам'ять Героя України вірменина Сергія Нігояна

20.01.2015, 11:06

Герой України помер минулого року у День Соборності на Грушевського

Минулого року на День Соборності України в трагічних подіях на Грушевського під час Євромайдану загинув один з активістів Сергій Нігоян.

Нині у Чернівцях 22 січня буковинці вшанують пам’ять Героя. З відповідною ініціативою активістка Надія Бабинська, - повідомляє promin.cv.ua. 

- 22 січня торік була перша кров. Сергій Нігоян, його погляд, образ досі в серцях багатьох. Пропоную зібратись 22 січня о 13:00 біля Вірменської церкви, помолитись і запалити свічку пам'яті про Героя, - ідеться у повідомлені Бабинської в мережі Facebook.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 890/2014

Про присвоєння звання Герой України

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, постановляю:

Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка” (посмертно):

НІГОЯНУ Сергію Гагіковичу

Президент України Петро ПОРОШЕНКО

21 листопада 2014 року

Джерело: http://www.president.gov.ua/documents/18477.html

 

Раніше, в грудні 2013 року, з Сергієм записали відео на фоні барикад, де він читає Шевченка. Сергій, 20-річний вірменин з Дніропетровська, був одним з охоронців Євромайдану.

 

Сергій народився і жив в Україні, у селі Березнуватівка Дніпропетровської області. На Євромайдан приїхав 8 грудня 2013 р.

В проекті Є люди він розповідав, що із самого початку дивився по ТВ новини про Майдан і не міг спати ночами.

7-го грудня сусід із села підвіз його до Дніпропетровська. Сергій шукав, де у Дніпропетровську збираються люди, щоб підтримати київський Євромайдан. Шукав, шукав і не знайшов. Тоді поїхав на вокзал. Купив квиток на потяг до Києва. Батькам зателефонував уже з Майдану. "Батько запитав, ти куди зник?", - переказував розмову хлопець. Коли дізнався, де син, дуже розхвилювався, просив бути обережним. 

Сергій спав у наметі або у будинку профспілок. На питання, чому приїхав на Майдан, відповідав: "Це моє майбутнє теж. Мені жити у цій країні". 

26.01.2014 р. біля Вірменської церкви у Чернівцях відбувся молебень за загиблим вірменським хлопцем, який віддав своє життя за вільну Україну. 

Фото Вадима Пелеха

1


КОМЕНТАРІ (8)

(видалено адміном) пропагандистка (видалено адміном)молитеметься,(видалено адміном) мер Каспрук син комуняки не тільки помолився на Водохреща  в попів (видалено адміном) патріархату а й грошенят на кулі для нових нігоянів підкинув

(видалено адміном) ЦИНІЧНІ (видалено адміном)!

avatar

чернівчани

20 січня 2015 11:02

у вас панночку і слово "(видалено адміном)!!!" цензурі підлягає))))))))

 це така ваша свобода слова ? )))))))))))))

(видалено адміном), ваша свобода слова ..)))))))))))

Адмін: усі згадки про непублічних осіб, перекручені офіційні назви, спотворені прізвища публічних осіб, лайливі слова тощо підлягають видаленню

avatar

чернівчани

20 січня 2015 12:14

(видалено адміном) є (видалено адміном) (видалено адміном)(видалено адміном)(видалено адміном)...... (видалено адміном) (видалено адміном)патріархатів своїх (видалено адміном) босів, а тому не цій (видалено адміном) яка кидає гроші в церкві (видалено адміном) на кулі для українців згадувати тут про Сергія!!!

(видалено адміном) (видалено адміном)!!!

Адмін: усі згадки про непублічних осіб, перекручені офіційні назви, спотворені прізвища публічних осіб, лайливі слова тощо підлягають видаленню

avatar

(видалено адміном)

20 січня 2015 12:16

це хто непублічна особа (видалено адміном) (видалено адміном)?

чи вона (видалено адміном) не публічна,а під вечір публічна)))))))))

ви вже зовсім совість втратили! 

avatar

буковинці

20 січня 2015 13:10

чи може оцей про якого згадували-(видалено адміном) (видалено адміном) Кіріла не публічна особа  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=780064498738409&set=a.267313556680175.60537.100002045975561&type=1&permPage=1

 

ГАНЬБА ВАМ- ЛИЦЕМІРИ!

avatar

буковинці

20 січня 2015 13:12

(видалено адміном) то  (видалено адміном) стенографістка (видалено адміном)(видалено адміном)Слова

avatar

(видалено адміном)

20 січня 2015 15:49

(видалено адміном), ти свої (видалено адміном) (видалено адміном) вже (видалено адміном) зі (видалено адміном),які взяв у (видалено адміном) і отут в себе на (видалено адміном) вебсайті людей чесних (видалено адміном) (видалено адміном) як (видалено адміном)

а правда вам (видалено адміном) (видалено адміном) очі коле)))))))

 витирай чи ховай (видалено адміном) цей комет (видалено адміном)(видалено адміном)(видалено адміном)

avatar

?

20 січня 2015 16:23

(видалено адміном) є одна із (видалено адміном) (видалено адміном) (видалено адміном)

avatar

(видалено адміном)

20 січня 2015 20:12