У День  пам’яті жертв політичних репресій  Іван Рибак нагадав про сучасних українських в'язнів, які зараз перебувають у московських в'язницях

У День пам’яті жертв політичних репресій Іван Рибак нагадав про сучасних українських в'язнів, які зараз перебувають у московських в'язницях

19.05.2019, 15:14
 Щороку у третю неділю травня ми вшановуємо пам'ять жертв сталінізму та інших антилюдських режимів СРСР. Тих жінок і чоловіків, яких знищила комуністична тоталітарна машина. Згадуємо кращих представників інтелігенції, студентства, звичайних робітників та селян, котрих за рішенням "трійки" НКВС розстрілювали на місці чи відправляли на довгі роки поневолення у табори. Лише за те, що вони мали гідність, були патріотами, не хотіли скоритися своїм катам.
 
Чоловіків, жінок, дітей ешелонами вивозили до концтаборів ГУЛАГу на винищення. Гинули молоді люди, цвіт нації, краща генерація України. Але спротив наростав. Ці люди й стали підмурком нашої незалежності, її совістю і честю. Вічна пам`ять всім жертвам політичних репресій!
 
Але й сьогодні тоталітарна Росія продовжує це криваве ремесло. Схоже, тоталітаризм закарбований у її генетичному коді, як і неповага до прав та свобод людей і країн.
 
- Хочу, щоб у цей день ми також згадали всіх сучасних українських в'язнів, які зараз перебувають у московських в'язницях. Наших славних патріотів, наших героїчних моряків. Україна з вами, весь цивілізований світ з вами. Щиро віримо, що свобода не за горами, і скоро ви повернетеся до своїх рідних домівок! - поділився відчуттями народний депутат України Іван Рибак. 
1