У день народження Івана Миколайчука чернівецькі „фронтовики” поклали квіти до пам’ятника митцю біля занедбаного кінотеатру його імені

У день народження Івана Миколайчука чернівецькі „фронтовики” поклали квіти до пам’ятника митцю біля занедбаного кінотеатру його імені

16.06.2013, 04:19

У 72-у річницю з дня народження всесвітньо відомого актора, буковинця Івана Миколайчука активісти чернівецької громадської організації „Фронт Змін”, депутати місцевих рад прийшли згадати земляка до його пам’ятника у Чернівцях.

На жаль, квіти „фронтовиків” біля скульптурної у вигляді крил зі стрічок кіноленти, були чи не єдиними цього дня. Адже обласна і міська влада, захопившись „офіційними” відзначаннями у рідному селі Івана Миколайчика Чорториї, уже не перший рік „закриває очі” на кінотеатр його імені у Чернівцях, який знаходиться в плачевному стані.


Ще на початку позаминулого року міська влада вирішила, що ніж реконструювати – краще просто знищити мистецьку установу, яка й досі подертим банером і іржавими буквами нагадує, що колись тут був кінотеатр імені славетного буковинця. Та й сам пам’ятник перед колишнім кінотеатром, який збудували шанувальники творчості Миколайчука з власної ініціативи, не дочекавшись допомоги влади, за два роки зазнав чималої руйнації.



В імпровізованих виступах активісти наголошували, що на відміну від владних кабінетів, у серцях чернівчан пам’ять про Івана Миколайчика житиме вічно. Присутні висловили сподівання, що у місті уже зовсім скоро з’явиться влада, яка опікується історичною пам’яттю Чернівців, а не тільки ідеями власного збагачення.

Джерело: frontzmin.ua

1