У Чернівцях зростає спровокована депутатами міськради напруга навколо квартирного питання для учасників АТО

У Чернівцях зростає спровокована депутатами міськради напруга навколо квартирного питання для учасників АТО

29.12.2016, 20:12

Нещодавно чернівецькі депутати виділити кошти на придбання житла для 30 бійців за списком громадської організації, а ті, хто був у черзі в міському соцзахисті, залишилися ні з чим. Представники ж громадської організації кажуть, свою програму запозичили у Львова, удосконалили її та доопрацювали. Тож і почали складати списки претендентів на житло.

- Коли писали програму, на кожен рік було закладено 20 мільйонів гривень. Тобто за 5 років, якщо було б усе добре у державі, мали б витратити близько 100 мільйонів, якщо б ці ціни залишились такими, які є, - зазначив Олександр Ковбасюк, голова ГО "Об’єднання учасників АТО".

Тобто мали б за 5 років забезпечити житлом майже 200 учасників АТО. Та охочих приєднатися до нової програми виявилось небагато, каже Олександр Ковбасюк. 

- За цією програмою, яка зроблена, можна закупити більше квартир. З 20 мільйонів не 11-13 квартир, так, як коли ми їздили до забудовників, нам давали бланки з печатками і скільки коштує квадратний метр, - пояснив Олександр Ковбасюк, голова ГО "Об’єднання учасників АТО".

А за програмою об’єднання, каже Олександр Ковбасюк, можна було купити понад 30 квартир. 

- Говорять, що програма писалася як-небудь, усіх своїх підганяли, писали з колін. У чомусь десь так і було. Тому що ніхто не вірив, навіть ми, - запевнив Олександр Ковбасюк, голова ГО "Об’єднання учасників АТО".

АТОвці пояснюють, почали розробляти програму, бо ж за 2 роки квартир не видали нікому.

- А оскільки наша програма, за яку зараз іде мова, пішла в хід, вийшло, ми одне з одним зіштовхнулися чолами і вийшла суперечка, вийшла війна, - констатував Олександр Ковбасюк, голова ГО "Об’єднання учасників АТО".

А війна вийшла з тими учасниками АТО, які були в черзі в міському Департаменті соцзахисту.

- Вони почали розробляти програму, хоча державна програма майже така сама. Вони зробили окремий список, тож дуже велике їм дякую, окремий список учасників бойових дій, які стали в чергу у соцзахисті, на цей момент там 104 людини, - повідомив Вальтер Шеффер, голова ГО "Добротворець".

Бійці кажуть, незрозуміло, як організація складала список претендентів на житло.

- У тому списку, на мій погляд, є ті люди, які не мали права... взагалі морально отримати права. Це вже історія. Ти кажеш, нас зіткнули чолами - ні, нас не зіштовхнули, просто зробили дуже велику помилку, ви почали відстоювати свої інтереси і це неправильно. І це обурило не тільки нас, - наголосив Вальтер Шеффер, голова ГО "Добротворець".

Більше того, учасники АТО переконані, що деякі обранці скористались моментом, аби просто пропіаритися на проблемах бійців.

- Деякі гниди усвідомили, що це можна використати, тим паче використати АТОвців, учасників бойових дій, і можна це підтвердити, що у нас на сьогодні вийшло. Звісно, депутати це вхопили і почалися "договірняки", провернули, прокрутили - от і вийшло, - підкреслив Валерій Краснян, керівник центру допомоги учасникам АТО в Чернівецькій області.

- Дуже важко дивитися, коли сьогодні захисники нашої країни повертаються сюди і робиться такий бедлам, тому що це бедлам, і це соромно, коли не можуть знайти згоди між собою ті, хто став на захист України, - наголосила Леся Хомко, волонтерка.

Незважаючи на крики, словесні перепалки та взаємні образи, учасники АТО все ж ніби знайшли компроміс. Вирішили скласти єдиний список, ще раз скликати комісію та переглянути претендентів на квадратні метри. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

До чого тут слова: "депутати спровокували..."???

Депутати молодці! Виділили кошти з міського бюджету, щоб хлопці, які захищали і захищають нас від російського агресора, мали житло! Ті хто в цьому більше потребує. Щоб вони самі визначали, кому більш потрібно і у кого проблеми з житлом бійці самі знають і визначають приорітети черговиків. А так від держави вони не дочекаються нічого! Хоч хтось один з учасників бойових дій за 3 роки війни отримав гарантоване житло від держави? І не отримають, як це не сумно. Бо при владі як були, так і залишились бандити, злодії і корупціонери!))) 

avatar

Людмила Дудченко

29 грудня 2016 19:15

Дурні на чужому горі далеко не поїдеш.А простим людям що житло зась.Дайте ти мхто на серзі 20-30 р і більше.Вони більше для держави зробили..

avatar

4545

29 грудня 2016 21:46