У Чернівцях знову запрацював квітковий годинник

У Чернівцях знову запрацював квітковий годинник

04.05.2015, 17:07

На площі Пресвятої Марії у Чернівцях відремонтували квітковий годинник. На ньому встановили стрілки, які показують час. 

Квітковий годинник, який встановили до 600-ліття міста, вандали пошкодили вже вп’яте. І хоча тут встановлені камери відеоспостереження, працівники міліції жодного разу не затримали зловмисників і не відшкодували гроші за зламаний годинник. Ремонтувати його доводиться за міські кошти. 

У частих поломках квіткового годинника комунальники звинувачують самих чернівчан. І запевняють, що ремонт механізму обходиться недешево. Зокрема, пошкоджену зубчасту передачу доводилося замовляти на Київському годинниковому заводі. 

У міському тресті зеленого господарства пообіцяли найближчими днями посадити на квітковому годиннику бегонії та сульфінії, які доведеться купувати. Може, посадять квіти, які трестівці вирощують у власних розсадниках. 

До теми 

Квітковий годинник на площі Турецької Криниці встановили до 600-ліття Чернівців 2008 року. Його вартість 94,7 тисячі гривень. Механізм виготовили на Київському годинниковому заводі. Діаметр годиника становить вісім метрів, а стрілки важать понад 10 кілограмів. Акустичний механізм відбиває години боєм. Уночі циферблат годинника підсвічується. Подібні квіткові годинники є у Києві та Львові.

ДЖЕРЕЛО: MOLBUK.UA

1