У Чернівцях знову подорожчає вода

У Чернівцях знову подорожчає вода

04.08.2017, 19:03

«Чернівціводоканал» подав наміри про підвищення тариф на централізоване водопостачання та водовідведення. Щоправда, це тарифний план на 2018 рік.

«Ми підготували пакет документів, який складається майже з двох тисяч паперів. Направили їх до Києва. Але коли будуть розглядати наше питання і чи взагалі будуть розглядати, поки що невідомо. Ми дотрималася процедури», – пояснив molbuk.ua виконувач обов’язків начальника «Чернівціводоканал» Тарас Бабух.

Відповідно до документації, споживачам, які не є суб’єктами господарювання, тариф на водопостастачання підвищать до 8,13 гривні без ПДВ (нинішній тариф становить 7,28 грн. за 1 куб. м без ПДВ), на водовідведення — до 4,41 гривні за 1 м. куб. без ПДВ (нинішній тариф — 3,78 гривні без ПДВ).

На послугу з централізованого постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 8,91 грн. без ПДВ (нинішній тариф — 8,02 гривні без ПДВ), на послугу з централізованого водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 4,84 грн. за 1 куб. м без ПДВ (нинішній тариф — 4,17 гривні без ПДВ).

Нагадаємо, що останнє підвищення тарифів на централізоване водопостачання було 22 березня 2017 року.

Комунальники пояснюють, що «з часу встановлення тарифів відбулося зростання цін на енергоносії (електроенергію, газ природний, паливно-мастильні матеріали) та інші матеріально-технічні ресурси, що призвело до збільшення фактичної собівартості послуг у порівнянні з врахованою в діючих тарифах КП «Чернівціводоканал».

Внаслідок підвищення цін на енергоносії та інші матеріальні ресурси без одночасного підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, КП «Чернівціводоканал» отримало чисті збитки за перше півріччя 2017 року у сумі – 15,46 млн. грн. Метою зміни тарифів є приведення їх до економічно обґрунтованого рівня», – зазначено в оголошенні про наміри підвищення тарифів.

1