У Чернівцях знову активізувався експерт з підриву місцевого самоврядування

У Чернівцях знову активізувався експерт з підриву місцевого самоврядування

04.01.2016, 22:25

Після місцевих виборів і початку роботи новообраних рад в інформаційному просторі знову з'явився Борис Руснак. Після путчу 2011 року у Чернівецькій міській раді, коли група депутатів ревізувала волевиявлення  більшості чернівчан і достроково усунула з посади обраного ними мера, саме Бориса Руснака політики не раз публічно називали експертом з підриву місцевого самоврядування. Зокрема, про це не раз заявляв  народний депутат України Максим Бурбак. Тепер, схоже, пан Руснак вирішив знову нагадати про себе колишнім організаторам путчу. Зокрема, чернівецький юрист-консультант з питань місцевого самоврядування  прокоментував останні події у Чернівецькій міській раді. 

- Ну ось чергове пленарне засідання Чернівецької міської ради, яке ніби то мало відбутися сьогодні, 4.01.16, перенесли на 12 січня 2016 року, - написав Борис Руснак на своїй сторінці у ФБ. -  Тепер мушу роз'яснити громадськості і депутатам Чернівецької міськради, що відповідно до частини першої статті 50 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" пропозиція щодо кандидатури секретаря ради може вноситися на розгляд ради не менш як половиною депутатів від загального складу ради у разі, якщо протягом тридцяти днів з дня відкриття першої сесії міської ради міський голова не вніс кандидатуру на посаду секретаря ради. Як нам відомо перша сесія відкрилася 3 грудня 2016 р. Отже, сьогодні був останній день, коли право внесення кандидатури на посаду секретаря ради належало виключно міському голові. Тепер це право перейшло до депутатів. Крім того, міський голова О.Каспрук вперто ігнорує вимоги Закону "Про доступ до публічної інформації" щодо оприлюднення проектів рішень за 20 робочих днів до їх розгляду. Цим набуває офіційних підстав для дострокового припинення своїх повноважень. Але то його справа. Не можу не зреагувати на аргументацію Каспрука щодо кандидатури Сєхова: "Чому кандидатуру Володимира Сєхова я підтримав – бо людина не має політичного шлейфу..." Хто би мені пояснив, а політичний шлейф - це що? А у самого пана Каспрука політичний шлейф допускається? Це згідно з якими канонами? Щось зовсім заплутався Олексій Павлович. А воно й "не мудрено". Партайгеносе ж весь час "допомагає", поливаючи лайном "дружню партію", яка на своєму горбі внесла до місцевих рад політичних хвойд. Тепер хай начуваються...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Експерт з придушення місцевого самоврядування експортував революцію з Чернівців в Новодністровськ", - Максим Бурбак

Землі запасу Чернівців дерибанять між своїми

1


КОМЕНТАРІ (8)

А  що тут неправда? Закон бреше? Який тут підрив та чого? Недолугості каспрука-бурбака? А чого тут так перелякались?

avatar

Христина Урбанська

04 січня 2016 22:21

Ни хрена у них не получится. Тогда, в 2011 году, мэра сдвигали не последние фигуры в области: Папиев, Харабара, Фирташ... Были деньги, поощрение из Киева, а сейчас что? Политический неудачник Мыхайлишин и его летучая команда, которая имеет амбиции но не имеет нужной финансовой и электоральной поддержки.

avatar

Артём Дубленич

04 січня 2016 22:51

Двійка нафталіновим юристам! На сайті ЧМР оприлюднено вже пару днів проект рішення з кандидатурою мера.

avatar

Lazarev Sergey

04 січня 2016 22:52

Вот скажи Артемка, почему все поклонники яйценюка все такие глупые? )) Вас что, набирают по принципу: тупой и еще тупее ???

Смотри глупый свой коммент: "политический неудачник",как ты его назвал - сидит сейчас в самой БОЛЬШОЙ и СИЛЬНОЙ (!) фракции в миськраде. 

Те, кто пыжится раздувает щеки (как например политический лузер ,но все еще МИЛЛИОНЕР Серьожа Лазарев)  тихонько сидят и трясутся ,потому как только уберут Яценюка,то начнется массовая чистка всех ублюдков из партии НФ. Ну а полит.рейтинг партии и ее лидера думаю ты и так знаешь.

Федорук был деспотом и уничтожил в свое время всех оппонентов.Будучи хитрым коммунякой,сумел обсепечить себе спасение  мандатом под яйцами Яценюка.

Каспрук слабый мер, но как человек он не такое дерьмо как Федорук.Проблема Каспрука в Бурбаке и Федоруке. И вырваться от этих жуликов не может.

Бурбака интересует сохранение контроля над контрабасом области: лес,сигареты,..все потоки через Саню Гаину (Слона)

Так что Артемка,зри в корень и не фантазируй. )))) 

avatar

Артему Дубиленичу

05 січня 2016 01:48

До речі, прізвище Слона не Гаина, а Єремійчук, і він рідний племінник бувшого секретаря МР Трояна Миколайовича Єремійчука! Тепер зрозуміло з відки ноги ростуть?

avatar

Ірина

05 січня 2016 09:35

От Руснак, вроді як старша людина, достатньо розумних книжок прочитав, навіть написав якійсь брошурки, не якийсь там Башляй, а такі дурниці говорить ніби закон та регламент ніколи в очі не бачив.

avatar

!!!

05 січня 2016 12:00

Громадо !  Не сприймаюмо поняття люстрації формально !  Кожен може люструвати для себе подібних горе-юристів і ігнорувати їх.  Люди, котрі своїми вчинками спричинили "процвітання" фірташівсько-януковицького клану і довели країну до війни не мають ніякого права розповідати нам навіть казочку про "Червону шапочку" не кажучи вже про закони України про самоврядування. Я для себе цих людей викреслив. То ж і вам раджу - не читайте. 

avatar

Дмитро Пожарський

05 січня 2016 17:07

Страну до войны довели твои яценюки-аваковы-турчиновы. Так что не трынди.Народ все понял. рейтинг партии войны аж зашкаливает. Желающих на волны мобилизации все больше ))))

Так шо Пожарский свисти да не засвистывайся.

Кровь людей на партии Антинародный Фронт!!!

avatar

пожарскому

05 січня 2016 20:14