У Чернівцях збиратимуть різдвяну поману для поранених в АТО бійців, які лікуються в госпіталі

У Чернівцях збиратимуть різдвяну поману для поранених в АТО бійців, які лікуються в госпіталі

18.01.2015, 14:25

«ВІД РІЗДВА ХРИСТОВОГО ДО ЙОРДАНА»

Запрошуємо на обласне театралізоване фольклорно-етнографічне свято виконавців традиційних зимових звичаїв та обрядів

У неділю, 18 січня, з 13 години дня і до вечора в обласному музеї народної архітектури та побуту (вул. Московської Олімпіади, 2) відбудеться обласне театралізоване фольклорно-етнографічне свято виконавців традиційних зимових звичаїв та обрядів «Від Різдва Христового до Йордана», організоване управлінням культури Чернівецької ОДА, учбово-методичним центром культури Буковини та музеєм просто неба.

У програмі свята – колядування біля входу на територію музею, віншування відвідувачів та гостей свята, коляди і щедрівки на подвір’ях садиб, дійства маланкових гуртів, йорданські пісні та гала-концерт фольклорно-етнографічних колективів, гуртів колядників та маланкарів, які відтворять традиційні звичаї та обряди зимового циклу новорічно-різдвяних свят.

У час надвечір’я – спільна молитва та освячення води, велика коляда усіх учасників свята та збір різдвяної помани для поранених в АТО бійців, які перебувають на лікуванні у Чернівецькому військовому госпіталі.

Завершення свята відбудеться навколо запаленої ватри.

Тож запрошуємо у цю благословенну пору усіх чернівчан та гостей нашого міста у музей просто неба, «бо прийдуть до тебе три празники в гості»!

1