У Чернівцях сьогодні П'ятий Фестиваль Маланок

У Чернівцях сьогодні П'ятий Фестиваль Маланок

15.01.2016, 11:40

15 січня в Чернівцях відбудеться V Фестиваль Маланок. Про це повідомлено на сайті газети «День».

Торік, зважаючи на ситуацію в Україні, фестиваль не проводили. Цього ж року було вирішено, що Маланка-фест потрібен, бо він не лише зберігає традиції народних свят, а й є яскравим проявом української ідентичності.

За словами організаторки фестивалю Оксани Лелюк, як і раніше, дійство проходитиме у два етапи: святкова хода вулицями міста та виступи колективів зі сцени.

Організатори заходу приготували сюрприз для найменших: «Діток, які прийдуть на фестиваль у карнавальних костюмах, будуть запрошувати у казковий будиночок, де їм вручать великого льодяника, виготовленого у формі офіційної емблеми Маланка-фесту», – ділиться О. Лелюк.

Уперше захід буде благодійним. Під час його проведення волонтери збиратимуть кошти для поранених військових, які повернулися із зони бойових дій, та для сімей загиблих учасників війни на Донбасі.

Ще однією новацією фестивалю стане відсутність журі. Переможців визначатиме публіка за допомогою Інтернет-голосування. Його хід можна буде відстежувати на офіційному сайті Маланка-фесту.

За словами організаторів, взяти участь у фестивалі вже зголосилося більше 30 колективів з різних районів області. Всі учасники Маланка-фесту одержать по 4 тисячі гривень від постійного спонсора фестивалю, а сформований ним призовий фонд  для переможців становить 100 тисяч гривень: 50 тис. грн за 1 місце, та 30 і 20, відповідно, за друге і третє.

Підготувала Людмила Шевченко

Джерело: http://cultua.media/

 Фото: podrobnosti.ua

1