У Чернівцях засудили начальника одного з відділень поштового зв’язку ЧД ПАТ «Укрпошта»

У Чернівцях засудили начальника одного з відділень поштового зв’язку ЧД ПАТ «Укрпошта»

25.02.2019, 12:17

Чернівецька місцева прокуратура підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за обвинуваченням 33-річного  мешканця Чернівців у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.366 (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей)  та ч.2 і ч.3 ст.191 КК України (привласненні та розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно).

 Під час судового розгляду встановлено, що обвинувачений, будучи начальником одного з відділень поштового зв’язку ЧД ПАТ «Укрпошта», у листопаді та грудні 2017 року, зловживаючи своїм службовим становищем, вносив неправдиві дані до відомостей про отримання мешканцями міста соціальної допомоги, пенсії, монетизації субсидій, що не відповідало дійсності, і таким чином заволодів грошовими коштами п’ятьох мешканців міста на загальну суму майже 13,5 тис  грн.

 Крім того, будучи службовою та матеріально-відповідальною особою, чоловік привласнив та розтратив матеріальні цінності державного товариства, які були йому ввірені, а також не направляв у Головну касу дирекції понадлімітні залишки готівки від платежів за надані поштовим відділенням послуги, чим завдав товариству майнової шкоди на загальну суму 77 тис. грн.

 Садгірський районний суд м. Чернівці погодився з доводами сторони обвинувачення та призначив чоловіку покарання у виді обмеження волі строком на 3 роки з позбавленням права обіймати посади, які пов’язані з матеріальною відповідальністю, строком на 2 роки. 

Прес-служба прокуратури Чернівецької області
1


КОМЕНТАРІ (1)

Тобто гниду-глитая не посадили, а взяли з нього підписку про невиїзд? Отак інтереси люду відстоюємо.

avatar

Антон

26 лютого 2019 10:09