У Чернівцях запустили сайт про охорону та збереження культурної спадщини

У Чернівцях запустили сайт про охорону та збереження культурної спадщини

19.12.2016, 15:40

Напередодні Дня святого Миколая в Чернівцях нарешті «стартував» сайт ГО «Чернівецький міжнародний інститут охорони та збереження культурної спадщини», яким опікуються  також відділ охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради та Науково-консультативна рада з питань охорони культурної спадщини.

Ці організації працюють на благо рідного міста і всіх, хто до нього небайдужий. І головне, що хочеться донести до всіх небайдужих - це те, що в Чернівцях існує Науково-консультативна рада з питань охорони культурної спадщини!

Про функції Ради, про її діяльність, рішення та здобутки ви зможете дізнатися з новин сайту «Спадщина». Раді будемо бачити Вас серед постійних відвідувачів ресурсу spadschina.cv.ua

І перша наша публікація – саме про те, що собою представляє Науково-консультативна рада з питань охорони культурної спадщини м. Чернівці.

Отже, Науково-консультативна рада з питань охорони культурної спадщини є постійно діючим колегіальним дорадчим органом, створеним органом охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради, для погодженого вирішення питань щодо охорони культурної спадщини на території міста Чернівці.

У своїй діяльності Науково-консультативна рада керується Конвенцією про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини, іншими міжнародними нормами охорони нерухомої спадщини, Конституцією та законами України, актами Президента України, рішеннями Чернівецької міської ради та її виконавчого комітету.

До складу Консультативної ради входять провідні вчені й висококваліфіковані фахівці-практики сфери охорони та реставрації пам’яток, а також суміжних галузей – реставратори, працівники науково-дослідних і проектних організацій, представники державних органів охорони культурної спадщини вищого рівня, органів управління, громадських організацій.

Рішення Консультативної ради є обов’язковими до розгляду виконавчими органами міської ради, підприємствами, організаціямии, установами, організаціями і є підставою для прийняття чи перегляду вказаними суб’єктами рішень з метою забезпечення режимів використання території охоронної зони об’єкта ЮНЕСКО, історичних ареалів та охоронюваних територій міста Чернівці.

Основними завданнями Консультативної ради є проведення науково-дослідної, науково-методичної, інформаційної та культурно-освітньої роботи з метою популяризації культурної спадщини міста Чернівці, забезпечення професійного вирішення питань дослідження, консервації, реставрації, реабілітації, відтворення пам’яток містобудування і архітектури, історії, садово-паркового мистецтва. ландшафтів, некрополів, збереження традиційного характеру середовища та історичних ареалів тощо.

Консультативна рада відповідно до мети і завдань своєї діяльності, розглядає та оцінює концепції, плани, проекти захисту, збереження, реставрації та регенерації об’єктів культурної спадщини та їх територій.

Науково-консультативна рада проводить свою діяльність шляхом пленарних та оперативних засідань Науково-консультативної ради, а також засідань секцій та тимчасових комісій.

 Альберт Комарі, спеціально для buknews

1


КОМЕНТАРІ (3)

Починайте із спаплюженого та занедбаного Попівського скверу навпроти Резиденції. Жах та сором!

avatar

Ф-акт

19 грудня 2016 15:16

А реконструкція центрального ринку з підземним паркінгом без дозволу мінкультури, яке було необхідне, адже поруч костел Найсвятішого серця Ісуса

avatar

wqsr

19 грудня 2016 16:44

Приємно бачити якийсь свідомий системний рух у цьому напрямку. Шкода, що як і будь яким ентузіастам в нашому місті, цим спочатку згодують відро лайна, приправленого докорами за всі проблеми міста. Байдуже, що то не вони їх створили, не вони на тому нажилися, не вони те дозволяли, в решті решт. Така в нас громада - свідома, компетентна й толерантна. Відро крабів.

Наснаги у праці і хай конструктивна критика вас стимулює, а та інша, що й не критика, а, радше, хамство й істерія, не зачіпає за живе) 

avatar

wasp

19 грудня 2016 21:39