У Чернівцях заперечують примусові відпустки за власний рахунок вчителів і лікарів, яким нічого не винні

У Чернівцях заперечують примусові відпустки за власний рахунок вчителів і лікарів, яким нічого не винні

30.11.2012, 12:36

На початку засідання 30 сесії міської ради VI скликання депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять трьох видатних чернівчан, які останніми днями пішли з життя: відомого культурного діяча і директора Будинку естетики та дозвілля Семена Цидельковського, колишнього очільника Чернівецької міської ради – Володимира Доцюка та почесної чернівчанки Ганни Федоренко. Після цього секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин оголосив перерву на 40 хв., і всі присутні попрямували до Центрального палацу культури, щоби попрощатися з Ганною Федоренко.

Після вшанування пам'яті відомих чернівчан, депутати міської ради вирішили продемонструвати злагоджену та ефективну роботу. Так, порядок денний затвердили майже одразу. За його розгляд взялися після виступу Олени Калмикової, яка висловила незадоволення нормами документу, регламентуючого роботу депутатських комісій, які зараз збираються за тиждень до пленарного засідання, а не за два, як то було раніше.

Опісля місцеві обранці виділили з місцевої казни 59 тисяч гривень на придбання санітарного автомобіля для дитячої лікарні №4. Іншу ж дитячу лікарню - на вулиці Буковинській вирішили відремонтувати. Для цього знайшли кошти, щоб почати ремонт вже найближчим часом.

- Є пропозиція з питань охорони здоров'я, праці та соцзахисту, фінуправління виділити кошти на придбання санітарного авто для лікарні №4. Управління пропрацювало, ми не заперечуємо, виділяємо 59 000 гривень на авто, - сказала Лівія Бамбуляк, начальник фінансового управління міської ради.

Поки є гроші і потреба - депутат Білик запропонував використати 800 000 гривень на ремонт корпусу дитячої лікарні на Буковинській.

А от із вічним боржником - водоканалом - поставити крапку не вдається. Не вистачає фінансування. Приміром, зараз установі бракує коштів на закупівлю реагентів. Та оскільки гроші повинні йти з бюджету поточних видатків, а там зараз без надлишку, то про це залишається лише мріяти.

В освітній сфері уже намітили плани на наступний рік, знову актуальною виявилась тема басейну у 27-й школі.

- Проектна документація щодо ремонту басейну у межах 5 млн, зважаючи на те, що школярі міста не мають, де проходити навчання з плавання, то ми хочемо поставити таке завдання і його вирішити, і відновити діяльність басейну у наступному році, - зазначила Василина Малишевська, начальник управління освіти міської ради.

Лікарню №4 у Садгорі реорганізують. Але медикам перейматись цим не варто, адже усі ставки працівників та бюджет не зміняться, лише утворять дві юридичні установи - поліклініку та лікарню, тобто створять два рівні надання медичної допомоги: первинний та вторинний.

Проте чи не найбільше запитань в депутатів було до начальника фінансового управління міської ради. Зокрема, обранців цікавила регулярність виплати заробітніх плат медикам, вчителям та представникам інших соціальних сфер. Лівія Бамбуляк спростувала і чутки щодо примусового відправляння людей у відпустки за власний рахунок. Жодних боргів по захищених статтях немає. Зарплати в бюджетній сфері виплачуються вчасно, за енергоносії теж заплатили. А тому у вимушені відпустки, як це було минулими роками, нікого відправляти не будуть. 

Лівія Бамбуляк, начальник фінуправління: "У нас не планується нікого відправляти у відпустку, тому що заробітною платою всі галузі міста забезпечені повністю".

Напруженіша ситуація із 20 мільйонами гривень, котрі казнечейство не перераховує. Міськрада відправила претензію, за місяць зможе подати до суду. Причина в тому, що із казначейської скарбниці кошти направляють на інші збиткові бюджети, тож на всі не вистачає. Щоправда, бюджет розвитку міста наповнюється добре, а тому певні придбання можливі.

Вулиці Б.Хмельницького та П.Каспрука у Чернівцях засиплять на зиму, щоб забезпечити проїзд. Про це на сесії міської ради повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства Чернівців Дмитро Сірман. 

За його словами, цього року на згаданих вулицях лише замінять мережі, на що отримані кошти з державного бюджету. На зиму розкопи засиплять, щоб взимку забезпечити проїзд транспорту. Заасфальтують дороги після ремонту вже наступного року. Вулиця Каспрука на стадії завершення, її зроблять проїзною, поки також гравійною. Вулицю Воробкевича до кінця року все ж планують здати. Та й взагалі за останні два роки програма асфальтування не виконувалась, а зараз на неї виділили 2,5 мільйони гривень. 

Д.Сірман також сказав, що місто отримало певні кошти з казначейства і частково розрахувалося з підрядниками за виконані роботи.

Також на сесії заслухали і новопризначеного гендиректора "Калинки". Руслан Сербінчук висловив пропозицію обладнати ринок приміщенням для відділення ДПІ. Подібне нововедення необхідне для покращення співпраці підприємців та податківців, а також економію часу.

Рішенням сесії Чернівецької міської ради було виведено зі складу виконавчого комітету VI скликання Голінея Ігоря Васильовича у зв’язку з його заявою. Таким чином зменшено кількісний склад виконавчого комітету Чернівецької міської ради на одну одиницю.

До цього склад виконавчого комітету був затверджений рішенням Чернівецької міської ради VI скликання від 14.04.2011 р.

Насамкінець депутати розглянули земельні питання та внесли зміни і доповнення в ряд рішень та постанов.

За матеріалами chernivtsy.eu, mtrk.com.ua,  citi.cv.ua, molbuk.ua

1