У Чернівцях закінчилась подія світового масштабу

У Чернівцях закінчилась подія світового масштабу

23.07.2013, 16:59

От і закінчилась подія світового масштабу в Чернівцях. Шостий етап Чемпіонату світу з мотокросу в класі МХ3 серед мотоциклів об’ємом двигуна до 650 куб. см., який проходив на унікальній сучасній трасі Міжнародного спортивного центру «Суперкрос», взяв курс на наступний, сьомий етап в Англії, а Україна з нетерпінням очікуватиме наступних змагань найвищого гатунку. Нагадаємо, що одночасно із Чемпіонатом світу проходив Чемпіонат Європи з мотокросу серед юнаків у класах ЕМХ-65 та ЕМХ-85 і чернівчани та гості міста вперше в історії отримали надзвичайно насичену програму змагань протягом останнього уїк-енду.

Фінальний день змагань з мотокросу, 21 липня, відбувався за надзвичайно сприятливих погодніх умов. Сонячна погода, легкий вітерець, добре підготовлена траса – все це зробило відвідувачам перегонів гарний подарунок цього літа. 55 гонщиків з 14 країн відчайдушно боролися за «місце під сонцем», виборюючи надважливі очки у загальний залік своїх чемпіонатів.

Найсильніші з них вибороли місця на подіумі, а інші отримали можливість випробувати себе у відповідальних стартах і взяти курс на майбутні успіхи та перемоги. Принаймні, кожен з учасників змагань пройшов важливу змагальну практику і наступного разу прагнутиме повернутися в Чернівці за нагородами.

А самі Чернівці… Ще раз підтвердили, що можуть приймати світові та континентальні змагання на найвищому рівні. Всі – спортсмени, представники міжнародних мотоциклетних федерацій (ФІМ та УЄМ), представники ЗМІ з усієї України – мали можливість побачити і навіть зазначили, що чернівецька траса «Суперкрос» була, є і залишається однією з кращих трас Європи. Отримані нею ліцензії на проведення чемпіонатів світу і Європи траса підтвердила і готова й надалі приймати кращих мотокросменів багатьох країн.

Визначилася із своїм улюбленцем і глядацька аудиторія. Чеський мотокросмен Мартін Міхек, переможець чернівецького етапу в класі МХ3, який і раніше виступав на цій трасі, причому доволі вдало, цього разу зірвав аплодисменти більшості вболівальників мотокросу. Додому він поїхав, за його словами, «голим», оскільки майже всю свою форму та особисті речі він роздав своїм шанувальникам в якості сувенірів. Проте навряд чи він цим засмучений, адже прихільність глядача – це те, заради чого і змагаються представники всіх видів спорту.

Про перебіг подій змагань у Чернівцях читайте згодом. Ми докладно розповімо вам про все, що відбувалося протягом 20-21 липня на трасі «Суперкрос» і ви ще раз матимете можливість зануритися у світ швидкості, відважності та адреналіну!

 Альберт Комарі

1