У Чернівцях забудовника підозрюють у крадіжці 10 млн грн інвесторів

У Чернівцях забудовника підозрюють у крадіжці 10 млн грн інвесторів

06.01.2017, 14:40

Прокуратура Чернівецької області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт відносно директора будівельної компанії за підозрою у зловживанні повноваженнями, шахрайстві та відмиванні доходів одержаних злочинним шляхом.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, будучи директором будівельної компанії – головою житлово-будівельного кооперативу, уклав договір з Чернівецькою міською радою на виконання робіт з проектування та будівництва інженерних мереж для житлового кварталу у м. Чернівці.

Так як необхідних коштів для будівництва вказане товариство не мало, то довелось оформити з банком кредитний договір про відкриття кредитної лінії з вільним режимом кредитування.

Директор компанії розробив злочинний план, спрямований на заволодіння коштами громадян-інвесторів, а саме:  розмістив у ЗМІ рекламні оголошення про продаж квартир, підключив до пошуку інвесторів агентство нерухомості та переконав інвесторів стати асоційованими членами житлово-будівельного кооперативу.

Під час укладання з громадянами договорів, аферист не вказав, що   всі майнові права належали банку, тобто вони не зможуть оформити право власності на квартири, а всі отримані кошти (понад 10 млн. грн.), 60-річний директор компанії використав  на погашення кредиту у цьому ж банку та інші витрати, не пов'язані з договором.

 Прес-служба прокуратури Чернівецької області

1