У Чернівцях за круглим столом  обговорили тему «Жінки у науці»

У Чернівцях за круглим столом обговорили тему «Жінки у науці»

23.02.2017, 21:11

ГО «Буковинська медична громада» провела круглий стіл «Жінки у науці»

 22.02.17 у рамках роботи Жіночого медичного клубу ГО «Буковинська медична громада» відбувся Круглий стіл «Жінки у науці», приурочений до Міжнародного Дня жінок та дівчат у науці, святкування якого було запроваджено резолюцією 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН від 22 грудня 2015 р. До заходу долучились жінки, що займаються науковими дослідженнями у різних галузях – медицина, історія, географія, суспільствознавство, економіка, психологія, мистецтво. Кожна із учасниць поділилась власним досвідом та баченням гендерного питання.

Одночасно із євроінтеграційним вибором українства постало питання гендерної проблематики. Не дивлячись на певний прогрес у цьому питанні, жіночі сторінки історії, в тому числі й ті, що пов’язані з історією науки, з науковими дослідженнями та досягненнями, залишаються маловідомими – зазначила голова ГО «Буковинська медична громада» Олена Бесединська, асистент кафедри патоморфології ВДНЗ «Буковинський державний медичний університет» - На обговорення ми виносили питання гендерної рівність у науці, юридичні та психологічні аспекти, історичні передумови становлення жіноцтва у науці. Проте все вилилось у жвавий диспут, де кожен ділився своїм шляхом до наукових звершень, піднімалось багато важливих соціально-економічних та політичних питань, як для жінки-науковця, так і громади загалом, у тому числі проблеми реформування галузі охорони здоров’я та освіти.

Під час круглого столу ми мали унікальну можливість почути дуже різні думки стосовно того, як це поєднувати в собі інтелект, талант науковця-дослідника, зберігати красу, вирішувати різні повсякденні проблеми. Дякуємо нашим учасницям за небайдужість до вимог сьогодення, великий особистий досвід та готовність ним ділитися, активну громадську позицію та готовність до спільних дій. Разом ми зможемо все!

1