У Чернівцях за два роки  психологічну реабілітацію пройшли понад 400 бійців, які повернулися з фронту

У Чернівцях за два роки психологічну реабілітацію пройшли понад 400 бійців, які повернулися з фронту

19.02.2016, 20:33

Сьогодні за ініціативи двох фракцій Чернівецької міської ради, зокрема,  фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та фракції «Самопоміч» відбулося засідання круглого столу на тему «Надання учасникам АТО належної соціально-психологічної допомоги та забезпечення їхніх житлових прав».

До участі у зібранні долучилися учасники АТО, дружини військових, представники громадських організацій, волонтери, фахівці соціальної сфери, практикуючі психологи та психотерапевти, депутати Чернівецької міської ради, фахівці профільних департаментів та управлінь ради.

Про це повідомляє сайт Чернівецької територіальної організації «Блок Петра Порошенка «Солідарність» http://chernivtsi.solydarnist.org/.

Засідання відбувалося надзвичайно дискусійно, полеміку між учасниками АТО та представниками влади викликали питання, зокрема, належного виділення земельних ділянок, їхня по черговість та часові терміни виконання  рішень щодо виділення землі, а також  надання захисникам  належної соціальної підтримки.

Натомість щодо надання можливості соціально-психологічної реабілітації, то запрошені до участі у зібранні  фахівці медичної галузі розповіли  про впровадження відповідної програми психологічної реабілітації військових, які повернулися з фронту.

Так за два роки, зокрема, у Чернівецькому обласному психоневрологічному диспансері таку психологічну реабілітацію пройшли понад 400 бійців. У лікувальному закладі створено спеціальні ліжко - місця.

«Під час обговорення наголошувалося  на тому, що найоптимальнішим варіантом у забезпеченні психологічної допомоги  військовим було би створення єдиного центру надання такої психологічної допомоги. Його можна було би створити на базі окремого медичного закладу. Також наголошувалось на потребі посилення повноважень Координаційного центру з питань соціальної та  психологічної  підтримки  учасників антитерористичної операції при виконавчому комітеті Чернівецької міської ради, необхідності залучення до його складу працівників соціальних служб, психологів. Звернули увагу на доцільності створення в Центрі надання адміністративних послуг окремого єдиного вікна для учасників АТО» - прокоментувала підсумки круглого столу голова фракції «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Наталія Якимчук

1


КОМЕНТАРІ (1)

було б значно краще, якби таку реабілітацію хлопці змогли проходити не на базі спецзакладу, де лікують в тому числі й психічно хворих зі стійкими розладами психіки а, до прикладу, у госпіталі чи санаторії, зрештою. Адже, на жаль, після проходження лікування в стінах психдиспансеру не завжди бійці мають право на подальшу роботу, на яку хочуть влаштуватися, чи навчання у автошколі, аби отримати водійське посвідчення.

avatar

Учасник

19 лютого 2016 21:03