У Чернівцях «з нуля» будують перший садочок з часів незалежності

У Чернівцях «з нуля» будують перший садочок з часів незалежності

28.05.2016, 17:22

8 груп – 160 дітей, загальна площа 3 тисячі квадратних метрів – у Ленківцях «з нуля» будують перший садочок з часів незалежності.

Будівельники уже залили бетонний каркас приміщення та перекриття поверхів. Уже скоро почнуть споруджувати цегляні стіни. На сьогодні підрядниками освоєно близько п’яти мільйонів з 15 мільйонів гривень, які він має використати на будівництво цього садочка.

За словами міського голови, будівництво споруди розпочалося у листопаді минулого року. Закінчення ремонтних робіт планується до кінця цього року.

Проект ДЗН, що споруджується, розробив місцевий архітектор В’ячеслав Кишлярук. Чоловік повідомив, що у двоповерховій будівлі знаходитимуться кімнати для занять, спальні, актовий та танцювальний зал.

Олексій Каспрук каже, що будівництво  нового садочка  «дозволить повністю забезпечити мікрорайон, навіть сусідній для того, щоб діти мали комфортне перебування».

Наразі 55 дітей мікрорайону відвідують дитячу установу №2. Це дерев’яна садиба, збудована ще за Австрії понад 100 років тому. Колись там жив священик. 

Цікава деталь: у чотирьох кутках двору, де будують дитсадок, лелеки звили на стовпах гнізда. Поселяються вони тут вже багато років

Джерело: http://chv.tv/ та molbuk.ua

ДОВІДКОВО: 

Відбулася зустріч представників батьківських комітетів чернівецьких садочків, які планують зачинити у липні, з освітянами та владниками. Тема зустрічі - закриття садочків у липні, задля економії коштів на обслуговуванні самих закладів і проведення ремонтів.

Як повідомив чернівчанини Андрій Шалєєв на своїй сторінці у Facebook, на цій зустрічі представників батьківських комітетів погодилися із закриттям у липні 9 садочків, а саме: 10, 18, 21, 24, 25, 32, 33, 41, 45, - ПОВІДОМЛЯЄ Сайт http://acc.cv.ua/.

1


КОМЕНТАРІ (1)

  Як перший? Та ж Михайлишин на кожній пресконференції 6 років вже каже що постійно будує дитячі садочки.
avatar

Bogdan Shelenko

28 травня 2016 19:40